Τετάρτη 6 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
«Υποσχέσεις» αντί για λύσεις

Σε αδιέξοδο συνεχίζουν να παραμένουν οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό «Flash» και την ειδησεογραφική πύλη «Flash.gr», οι οποίοι από χτες μέχρι σήμερα τις 6 πμ πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους. Την Παρασκευή και το Σάββατο έχει προγραμματιστεί νέα 48ωρη απεργία σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης Σ. Πουλόπουλος δεν πληρώσει τους εργαζομένους.

Πάντως δυσοίωνο προμηνύεται το μέλλον του ραδιοσταθμού αφού την περασμένη Τετάρτη είχε προγραμματιστεί η ετήσια Γενική συνέλευση των εταιριών «Flash» και «Flash.gr», όπου ανάμεσα στα θέματα ήταν και «λήψη απόφασης για τη συνέχιση ή μη της εταιρίας, σύμφωνα με τα άρθρα 47 και 48 του νόμου 2190/1920 περί ΑΕ» και «την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Χτες αντιπροσωπείες των συνεργαζόμενων Ενώσεων πραγματοποίησαν διάβημα στον υπουργό Επικρατείας Θ. Ρουσόπουλος για τα οξυμένα προβλήματα σε «Flash», «Flash.gr», «Planet», τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Η Απόφαση» και τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Smart TV» και «Cosmopolis».

Ο Θ. Ρουσόπουλος... διαβεβαίωσε ότι εντός της ημέρας θα έχει συνεργασία και συνεννοήσεις με τον υπουργό και τον υφυπουργό Απασχόλησης, τον πρόεδρο του ΕΣΡ και το διοικητή του ΙΚΑ. Να θυμίσουμε ότι τις ίδιες... διαβεβαιώσεις έδινε πέρσι και για το ραδιοσταθμό «Planet», όπου οι εργαζόμενοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας από τις 21/10 για την καταβολή των δεδουλευμένων τους, την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους και του ενημερωτικού χαρακτήρα του σταθμού. Το θέμα είναι όμως ότι οι δυνάμεις της συναίνεσης, του συμβιβασμού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού που κυριαρχούν στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, φαίνεται ότι αρκούνται σ' αυτές τις διαβεβαιώσεις.

Συγχρόνως, παρέμβαση στο ΕΣΡ έχει προγραμματιστεί από τις συνεργαζόμενες Ενώσεις για το ραδιοσταθμό «Planet», για τη διαλεύκανση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του σταθμού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα εκπέμπει παράνομα.

  • Σε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι του τηλεοπτικού σταθμού «TELE-TIME» της Πάτρας, οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες. Την απεργία κήρυξαν τα ΔΣ των ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ και του Σωματείου Τεχνικών Τηλεόρασης Νοτιοδυτικής Ελλάδας. Παρά τις συνεχείς υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις που έχει δώσει ο ιδιοκτήτης του Γ. Τράγκας στην ΕΣΗΕΠΗΝ, δεν προχωρά στην ικανοποίηση των υποχρεώσεών του απέναντι στους εργαζόμενους.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ