Κυριακή 3 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΠΟΡΙΟ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ - ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ στις 6 και 7 Ιούλη

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης και του κεφαλαίου σε βάρος των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης. Αιχμή της επίθεσης, μετά το Ασφαλιστικό των τραπεζοϋπαλλήλων και τη ρύθμιση για τον ΟΤΕ, αποτελεί η μεθοδευόμενη πλήρης απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων, το νομοσχέδιο για την οργάνωση του χρόνου εργασίας και η γενίκευση της αντιασφαλιστικής επέλασης στο σύνολο των εργαζομένων.

Οι αντεργατικές μεθοδεύσεις της ΝΔ απολαμβάνουν την πλήρη στήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ενθαρρύνονται από την τακτική των κομμάτων που δεν αμφισβητούν τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου. Αλλά κι απ' τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες του συνδικαλιστικού κινήματος, που με την τακτική τους παρεμποδίζουν σκόπιμα και υπονομεύουν τους εργατικούς αγώνες.

Απέναντι σ' αυτήν την επίθεση, οι εργαζόμενοι αντιτάσσουν τον αγώνα τους συσπειρωμένοι στο ΠΑΜΕ. Την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιούλη, εμποροϋπάλληλοι, μικρέμποροι και αυτοαπασχολούμενοι απεργούν ενάντια στην παραπέρα διεύρυνση του ωραρίου, ενώ, την επόμενη μέρα κινητοποιούνται πανελλαδικά οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία και τον επισιτισμό. Με τα αιτήματα των σύγχρονων και πραγματικών αναγκών τους, δίνουν συνέχεια στους ταξικούς εργατικούς αγώνες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της παραπέρα πολιτικοποίησής τους, ουσιαστικής αλλαγής συσχετισμού δυνάμεων με τον μαζικό απεγκλωβισμό από το δόκανο του δικομματισμού και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.


ΣΕΛ.  2   -   3,    6

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ