Κυριακή 3 Ιούλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
14ο ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αποχαιρετούν τις «κόκκινες» νεανικές κατασκηνώσεις

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις του 14ου Αντιιμπεριαλιστικού Διήμερου της ΚΝΕ στην Καλαμάτα, στην Καστοριά, στη Λάρισα και τα Ανώγεια Ρεθύμνου. Από το βράδυ της Παρασκευής, χιλιάδες μέλη και φίλοι της ΚΝΕ έδωσαν το «παρών» στις νεανικές κατασκηνώσεις και πραγματοποίησαν ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις γύρω από το θέμα του φετινού Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, που είναι: «60 χρόνια από την Αντιφασιστική Νίκη. Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό».

Σήμερα οι Οργανώσεις της Βορείου Ελλάδας, που έχουν κατασκηνώσει στο Νεστόριο, θα πραγματοποιήσουν, στις 5 το απόγευμα, πορεία στην πόλη της Καστοριάς.

Αντίστοιχα, οι νέοι της ΚΝΕ από τις Οργανώσεις Θεσσαλίας και Στερεάς θα διαδηλώσουν στη Λάρισα. Η πορεία τους θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα από την πλατεία Λαού και θα καταλήξει στην 1η Στρατιά. Το χώρο, δηλαδή, όπου, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θα εγκατασταθεί ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό στρατηγείο, το ευρωστρατηγείο.

Πλούσιο είναι το σημερινό πρόγραμμα των Οργανώσεων της Κρήτης, που θα αναχωρήσουν από την κατασκήνωσή τους (παραλία Σούδα στον Πλακιά Ρεθύμνου) και θα μεταβούν στο χωριό Κοξαρέ, το οποίο υπέστη ολοκαύτωμα από τους Γερμανούς το 1945. Εκεί στο σχετικό μνημείο θα πραγματοποιήσουν σύντομη εκδήλωση με ομιλία του Μιχάλη Γρηγοράκη, από τη γενιά της Εθνικής Αντίστασης. Στη συνέχεια, θα πάνε στα Ανώγεια, όπου θα κάνουν πορεία και εκδήλωση στην κεντρική πλατεία. Θα μιλήσει ο Νίκος Μανουσάκης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Βρέτζο, τον Ψαρογιάννη, τον Ψαρογιώργη και τον Νταγιαντά.

Εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου ήταν προγραμματισμένες και τη χτεσινή μέρα, αλλά το χρονοδιάγραμμα έκδοσης του κυριακάτικου φύλλου του «Ρ» δε μας επέτρεψε να έχουμε ρεπορτάζ. Στη Βόρεια Ελλάδα ήταν προγραμματισμένη για χθες εκδήλωση στο Γράμμο, στον Πύργο Κοτύλης, με ομιλητή τον Δημήτρη Γόντικα, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην Καλαμάτα, οι νέοι της ΚΝΕ θα πραγματοποιούσαν το πρωί πορεία στην πόλη και το απόγευμα βιβλιοπαρουσίαση στο χώρο της κατασκήνωσης (παραλία Μπούκας) του έργου της Κ. Καμαρινού «Τα "πέτρινα" πανεπιστήμια». Στο Στόμιο της Λάρισας θα μιλούσε ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, σε εκδήλωση για την Αντιφασιστική Νίκη, και θα ακολουθούσαν κινηματογραφικά και μουσικά αφιερώματα. Αντίστοιχα στην Κρήτη, ήταν προγραμματισμένη για χθες εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών της ΚΝΕ, με ομιλητή τον Θοδωρή Λιάπη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 8 και το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιούλη, οι νεανικές κατασκηνώσεις και εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του 14ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, θα πραγματοποιηθούν στην Αίγινα και τη Σάμο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων(2019-06-26 00:00:00.0)
Σε χνάρια γνήσια αντιιμπεριαλιστικά(2008-06-29 00:00:00.0)
Στήθηκαν οι «κόκκινες» νεανικές κατασκηνώσεις(2005-07-02 00:00:00.0)
Αναχωρούν σήμερα για τις τέσσερις κατασκηνώσεις(2005-07-01 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι δραστηριότητες του Φεστιβάλ(2004-06-26 00:00:00.0)
Χιλιάδες νέοι στο Ακτιο και τη Λευκάδα(2000-07-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ