Τρίτη 28 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Κανένας αύριο στην οικοδομή

Δεκάδες απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος η συγκέντρωση της Αθήνας

Η προκήρυξη του ταξικού συνδικάτου φτάνει παντού και με κάθε τρόπο...Τούτοι δω, δε χρειάζονται τα πολυδάπανα διαφημιστικά σποτ, που χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι ψηλά στη ΓΣΕΕ. Εδώ, συνδικάτο και οικοδόμος μιλάνε την ίδια γλώσσα, στέκονται στο ίδιο μετερίζι
Η προκήρυξη του ταξικού συνδικάτου φτάνει παντού και με κάθε τρόπο...Τούτοι δω, δε χρειάζονται τα πολυδάπανα διαφημιστικά σποτ, που χρησιμοποιούν κάποιοι άλλοι ψηλά στη ΓΣΕΕ. Εδώ, συνδικάτο και οικοδόμος μιλάνε την ίδια γλώσσα, στέκονται στο ίδιο μετερίζι
Με στόχο να μην πάει ούτε λεπτό χαμένο και το σύνθημα της Ομοσπονδίας Οικοδόμων «γεμίζουμε τους δρόμους με απεργούς στην πανοικοδομική μας απεργία», συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι εξορμήσεις σε οικοδομές και εργοτάξια, για την επιτυχία της πανοικοδομικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων, αύριο, Τετάρτη, 29 του Ιούνη.

Η απεργία πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και ΕΕ εντείνεται, ενώ η θέση και τα προβλήματα των οικοδόμων κάθε μέρα χειροτερεύουν.

Οι 689 νεκροί εργαζόμενοι του κλάδου μόνο από το 1991 μέχρι το φετινό Μάη, η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας - και συνεπώς των κερδών των μεγαλοκατασκευαστών - κατά 64% μόνο για το διάστημα 1997-2003, όταν το κατώτερο μεροκάματο για τον ανειδίκευτο εργάτη μένει καθηλωμένο στα 39 ευρώ, επιβεβαιώνουν αυτή ακριβώς την εκτίμηση.

Χτες το πρωί, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αν. Ζαζόπουλος, και ο γραμματέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Κ. Χατζάρας, βρέθηκαν σε εργοτάξιο στο βιομηχανικό πάρκο, στο Σχιστό. Στόχος ασφαλώς της παγκινητοποίησης των συνδικαλιστών σε όλη τη χώρα δεν είναι μόνο να φτάσει το αγωνιστικό πλαίσιο σε κάθε εργάτη, αλλά και να γίνει αντικείμενο κουβέντας και προβληματισμού. Ετσι ώστε να γίνονται υπόθεση των ίδιων των οικοδόμων τα αιτήματα του κλάδου για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, για ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους εργασίας, σύνταξη στα 55, προστασία των ανέργων, ίσα δικαιώματα για τους μετανάστες, κτλ. Αλλά και η ανάγκη να ενισχυθεί συνολικά ο ενωμένος ταξικός αγώνας ντόπιων και αλλοδαπών εργαζομένων, μέσα από την ενδυνάμωση και μαζικοποίηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ. Ενάντια στη λογική της συναίνεσης και του συμβιβασμού που προωθούν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Στη Θεσσαλία

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες των ταξικών δυνάμεων του συνδικαλιστικού κινήματος των οικοδόμων και στη Θεσσαλία για την επιτυχία της αυριανής 24ωρης απεργίας. Με στόχο τη μαζική και δυναμική συμμετοχή των οικοδόμων της περιοχής στην απεργιακή κινητοποίηση, καθημερινά και με αμείωτη ένταση περιοδεύουν γιαπί το γιαπί, εργοτάξιο το εργοτάξιο ώστε να φτάσει παντού το κάλεσμα ταξικής πάλης.

Στο πλαίσιο της αυριανής απεργίας συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα, στις 9.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο, και στα Τρίκαλα, στις 10 π.μ., επίσης στο Εργατικό Κέντρο.

Βορειοδυτική Ελλάδα

Εντείνουν τις περιοδείες και τις εξορμήσεις τους οι οικοδόμοι στη Βορειοδυτική Ελλάδα στα γιαπιά και στα εργοτάξια για την καλύτερη δυνατή επιτυχία της αυριανής απεργίας με σκοπό τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτήν. Το ραντεβού των απεργιακών συγκεντρώσεων στις πόλεις της περιοχής είναι:

  • Γιάννενα 10 π.μ. στο Δημαρχείο
  • Αρτα 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Πρέβεζα και Λευκάδα 9.30 π.μ. στα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα των πόλεων
  • Κέρκυρα 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Αγρίνιο και Θεσπρωτία 10 π.μ. στα αντίστοιχα Εργατικά Κέντρα

Στη μάχη της απεργίας κατεβαίνουν και τα Σωματεία Οικοδόμων Σάμου-Πυθαγορείου. Η συγκέντρωσή τους έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ