Κυριακή 26 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Υδραυλις», τζούντο και τρίποντα κατά των ουσιών

Πλήθος εκδηλώσεων γίνονται σήμερα, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Μέρας Κατά των Ναρκωτικών

Η αρχαία ύδραυλις
Η αρχαία ύδραυλις
Το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) οργανώνει συγκέντρωση συζήτηση στο υπαίθριο αμφιθέατρο της πλατείας Ταπητουργείου, στο Βύρωνα, στις 8 το βράδυ, προβάλλοντας το αρχαίο όργανο ύδραυλις, ως μια πολιτιστική πρόταση ενάντια στη ναρκω-κουλτούρα. Η ύδραυλις είναι το πρώτο στην ιστορία πληκτροφόρο μουσικό όργανο. Το 1992, το εύρημα οδήγησε στη δραστηριότητα για ανακατασκευή του οργάνου και ανατέθηκε στον Γιώργο Παράσχο, ο οποίος το τελείωσε το 1999 και το παραχώρησε για συγκεκριμένη εκδήλωση.

Ο Γιάννης Θωμόπουλος θα ερμηνεύσει μελοποιημένα ποιήματα των Σικελιανού, Γκάτσου, Σεφέρη, Ελύτη, κ.ά. και στην ύδραυλη θα είναι η πιανίστα Ν. Γκουντούμη - Νικολάου.

  • Σήμερα θα γίνει συγκέντρωση - συζήτηση από το «18 ΑΝΩ», 9.30 π.μ. - 12.30 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, με θέμα «Εξάρτηση και Επανένταξη μέσα σε συνθήκες κοινωνικής κρίσης». Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ του Γιώργου Ζέρβα «Τώρα κάνω όνειρα».
  • Σήμερα στο γήπεδο του Πανελλήνιου Γυμναστικού Συλλόγου, ώρα 11 π.μ., θα γίνει αγώνας μπάσκετ μεταξύ της θεραπευτικής κοινότητας «Παρέμβαση» και ομάδας αθλητών, στην οποία θα πάρουν μέρος οι: Λ. Αγαδάκος, Γ. Γκαγκαλούδης, Ν. Ζήσης, Β. Κικίλιας, Α. Κορωνιός, Γ. Λημνιάτης, Γ. Μπουρούσης, Γ. Σιγάλας, Γ. Σιούτης, Β. Σκλάβος, Α. Τσαμάτος, Ηλ. Τσόπης, με τους προπονητές τους Γ. Ιωαννίδη και Π. Γιαννάκη και τους διαιτητές Ν. Ζαβλανό, Ν. Καρούση και Κ. Ταβουλαρέα.
  • Το 2ο Διεθνούς Τουρνουά Τζούντο, στο γήπεδο «Κατσάνειο» στη Θεσσαλονίκη, θα γίνει σήμερα. Παίρνουν μέρος δύο ομάδες από τη Βουλγαρία, 1 από την Κύπρο και 1 από την Πορτογαλία και ο πρωταθλητής «Φίλιππος Αμυνταίου». Σημαντική είναι η παρουσία του Ινστιτούτου Κόντοκαν και του δασκάλου Μασάο Ιτζίμα ως αλυτάρχη των αγώνων. Στο Τουρνουά με τον «Ηρακλή» θα αγωνιστούν και μέλη του θεραπευτικού προγράμματος ΙΘΑΚΗ.
  • «Ημέρες γυναικών», είναι το θεατρικό έργο που ανεβάζουν σε δικά τους κείμενα οι κρατούμενες της Κεντρικής Φυλακής Γυναικών Κορυδαλλού, που συμμετέχουν στο θεραπευτικό πρόγραμμα του ΚΕΘΕΑ «Εν δράσει». Το έργο θα παρουσιαστεί στις 20.30 στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ