Κυριακή 5 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μονόδρομος η ένταση των ταξικών αγώνων

Οι αντιδραστικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε όλα τα μέτωπα και η επικείμενη νομοθέτησή τους καθιστούν επιτακτική την ανάγκη η λαϊκή αντίδραση να αντιστοιχηθεί στο μέγεθος της επίθεσης που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη

«Το ΚΚΕ υπογραμμίζει και πάλι: Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την ενιαία δράση της εργατικής τάξης και των μικρομεσαίων στρωμάτων κατά της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από την εγκατάλειψη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την αλλαγή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων, με την ενίσχυση του ΚΚΕ και στο συνδικαλιστικό επίπεδο σε βάρος της λογικής του "ευρωμονόδρομου" και όσων κομμάτων τον υποστηρίζουν. Σε βάρος των απόψεων που επιχειρούν τη νόθευση του ριζοσπαστισμού, με τον ισχυρισμό ότι είναι δυνατό η ΕΕ να αποκτήσει φιλολαϊκό και φιλειρηνικό πρόσωπο. Η ενότητα, συσπείρωση και συμμαχία πρέπει να ενισχυθούν στη γραμμή της γενικής αντεπίθεσης, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων η Ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τον εργάσιμο χρόνο, τον ΟΤΕ και τις αποφάσεις στο Μπέργκεν για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Τρίτη. Σε συνθήκες επέλασης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, η ενίσχυση του ΚΚΕ, η ρήξη και η σύγκρουση με την πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη και τους συμμάχους της.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, η ολομέτωπη αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση θα εκφραστεί με τη νομοθέτηση αντιδραστικών μέτρων στο Ασφαλιστικό, στο Εργασιακό, στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων. Η ενδιάμεση ανασκόπηση της στρατηγικής της Λισαβόνας τον περασμένο Μάρτη και η πλήρης αποδοχή της από την κυβέρνηση της ΝΔ αποτελούν τον «μπούσουλα» στην πορεία επίσπευσης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Η κυβέρνηση, στα θερινά τμήματα της Βουλής, ετοιμάζεται να ξεμπερδεύει με μια σειρά δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Είναι στο χέρι των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να βάλουν φρένο στα αντιλαϊκά σχέδια, προσανατολίζοντας την πάλη τους ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο: το κεφάλαιο και τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς εκφραστές του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ευρωπαϊκά Εξάμηνα» για αντιλαϊκές αλυσίδες με ή χωρίς μνημόνια(2014-02-27 00:00:00.0)
Αντεπίθεση - Ανατροπή(2011-09-06 00:00:00.0)
ΠΑΣΟΚική ασυλία...(2005-04-19 00:00:00.0)
Αποφασίζει και διατάζει ο ΣΕΒ(2004-12-28 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ