Σάββατο 4 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Υπήρξε μεγάλη και ξεχωριστή προσωπικότητα

Συνεχίζουν να καταφθάνουν στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ και στο «Ρ» συλλυπητήρια τηλεγραφήματα και μηνύματα για το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη.

-- Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφασή του εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του «ιστορικού ηγέτη και επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη». Σε ψήφισμά του, μεταξύ άλλων, σημειώνει πως ο εκλιπών υπήρξε μια μεγάλη και ξεχωριστή προσωπικότητα, ένας αυθεντικός ηγέτης που συνέπαιρνε με την απλότητα και τη θυμοσοφία του.

-- Τα θερμά του συλλυπητήρια για «τον άνθρωπο "μοντέλο" αγωνιστή Χαρίλαο Φλωράκη», στέλνει και ο «Σύλλογος Γονέων και Φίλων Θεραπευτικού Προγράμματος "18 ΑΝΩ"» και επισημαίνει: «Ο δρόμος του λαϊκού ηγέτη προς το Πάνθεον των Αθανάτων εξοπλίζει τον κάθε συνειδητοποιημένο πολίτη με δύναμη και πείσμα για αγώνα απέναντι σε κάθε μορφή κοινωνικής και κρατικής "αφασίας" με προορισμό ένα καλύτερο "υγιέστερο" και ειρηνικό μέλλον για μας και τα παιδιά μας».

-- Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Νομού Χανίων εκφράζει τη βαθιά συγκίνηση και θλίψη του για το θάνατο του ηγέτη του λαϊκού κινήματος Χαρίλαου Φλωράκη, του πολιτικού και κοινωνικού αγωνιστή, που πήρε αποφασιστικά μέρος σε όλους τους μεγάλους αγώνες του λαού. Σημειώνει πως ο Χαρίλαος Φλωράκης σε όλη του τη ζωή με τη δράση του υπερασπίστηκε χωρίς ταλαντεύσεις το δίκιο της Εργατικής Τάξης και τονίζει πως σήμερα, που η Εργατική Τάξη και ο λαός δεχόμαστε την πιο άγρια επίθεση της νέας τάξης πραγμάτων και του κεφαλαίου, τα ιδανικά του Χαρίλαου Φλωράκη γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ. Η καλύτερη τιμή στη μνήμη του είναι η συστράτευση όλων των εργαζομένων για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ