Τετάρτη 1 Ιούνη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Σημαντική συνάντηση απαίτησης δικαιοσύνης

ΑΒΑΝΑ.--

Μεγάλος και σημαντικός αριθμός Λατινοαμερικανών διανοούμενων ήδη έχει καταφθάσει στην πρωτεύουσα της Κούβας, Αβάνα, προκειμένου να λάβει μέρος στη διήμερη (2-3 Ιούνη) διεθνής συνάντηση «Ενάντια στην τρομοκρατία, για την αλήθεια και τη δικαιοσύνη». Στη συνάντηση συμμετέχει και αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

Ηδη στην κουβανική πρωτεύουσα έχουν φτάσει ο βραζιλιάνος ποιητής Τιάγκο ντε Μέλο, το μέλος του Κοινοβουλίου της Αργεντινής και συγγραφέας Μιγκέλ Μπονάσο, ο Βίκτορ Βίκτορ, τραγουδοποιός από τη Δομινικανή Δημοκρατία, ο καθηγητής και συγγραφέας από την Τζαμάικα Κιθ Ελις κ.ά., οι οποίοι μεταφέρουν σημαντικές εμπειρίες από το κίνημα αλληλεγγύης στην Κούβα αλλά και τη Βενεζουέλα και τη στήριξη όλων στο αίτημα για την έκδοση του Καρίλες.

Ορισμένοι μάλιστα ακαδημαϊκοί, σύμφωνα με την Πρένσα Λατίνα, επισκέφτηκαν το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP) όπου συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Σέρχιο Κοριέρι αλλά και τον Τζουστίνο ντι Τσέλμο, πατέρα του Ιταλού τουρίστα που έχασε τη ζωή στο ξενοδοχείο Κοπακαμπάνα της Αβάνας το 1997, κατά τη διάρκεια της βομβιστικής εκστρατείας του Λουίς Ποσάσα Καρίλες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ