Κυριακή 29 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΚΤΙΟ
Σήμερα η φιλειρηνική απόβαση

Στιγμιότυπο από την περσινή πορεία στο Ακτιο
Στιγμιότυπο από την περσινή πορεία στο Ακτιο
Τα καραβάνια της ειρήνης από τις πόλεις της Βορειοδυτικής Ελλάδας αποβιβάζονται σήμερα στη στρατιωτική νατοϊκή βάση των ΑΒΑΚΣ στο Ακτιο, διατρανώνοντας τα φιλειρηνικά και αντιιμπεριαλιστικά τους αισθήματα.

Η αντιιμπεριαλιστική πορεία στο Ακτιο αποτελεί την κορύφωση των εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιήσει οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας το προηγούμενο διάστημα, με αφορμή και τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ και των 60 χρόνων από την αντιφασιστική νίκη των λαών.

Βροντερό και μαζικό «παρών» από φιλειρηνιστές όλων των ηλικιών, με συμμετοχή φορέων και σωματείων των εργαζομένων, συνταξιούχων και νεολαίας αναμένεται να δοθεί σήμερα στη νατοϊκή βάση του θανάτου βροντοφωνάζοντας και απαιτώντας να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις από την Ελλάδα και να κλείσει η βάση του ΑΚΤΙΟΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Αντιπολεμικού Κινήματος Βορειοδυτικής Ελλάδας καλεί τους υπερασπιστές της ειρήνης που αντιστέκονται στην επιβολή της νέας τάξης πραγμάτων να πορευτούν στην αντιιμπεριαλιστική πορεία. Να απαιτήσουν μεταξύ άλλων την έξοδο των κατοχικών στρατευμάτων από το Ιράκ, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς που αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και να βροντοφωνάξουν για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Το ραντεβού των φιλειρηνιστών από την περιοχή της Βορειοδυτικής Ελλάδας έχει καθοριστεί στις 10.30 π.μ. στο πολιτικό αεροδρόμιο του Ακτιου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αντιιμπεριαλιστική πορεία στη νατοϊκή βάση όπου εδρεύουν τα ιπτάμενα ραντάρ των «ΑΒΑΚΣ».

Για το λόγο αυτό έχουν δρομολογηθεί λεωφορεία από όλες τις βορειοδυτικές πόλεις. Συγκεκριμένα:

-- Από τα Γιάννενα στις 8 το πρωί, από τη Νομαρχία.

-- Από την Κέρκυρα στις 7:30 π.μ., από το νέο λιμάνι

-- Από την παραλία της Λευκάδας στις 9:30 το πρωί.

-- Από το Αγρίνιο, την Αρτα και την Πρέβεζα θα ξεκινήσει το κομβόι της ειρήνης με προορισμό το Ακτιο στις 9 το πρωί της Κυριακής με αναχωρήσεις λεωφορείων από κεντρικά σημεία των πόλεων.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org