Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Προσπάθεια για δημιουργία κλίματος συνεννόησης

«Η προσπάθειά μας είναι να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα συνεργασίας, συνεννόησης, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, μέσα στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, ώστε τα ΗΕ να είναι σε θέση, μετά από σωστή προετοιμασία, να αποφασίσουν για επανέναρξη διαδικασίας διαπραγματεύσεων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης.

Κληθείς να σχολιάσει δήλωση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ότι οι θέσεις του προέδρου Παπαδόπουλου, όπως διαβιβάστηκαν μέσω του κ. Τζιωνή, δεν έπεισαν τα Ηνωμένα Εθνη, ο εκπρόσωπος διερωτήθηκε «με ποιο τρόπο γνωρίζει ο κ. Ταλάτ ποιες ήταν οι θέσεις που διαβιβάστηκαν και ποια είναι η θέση των Ηνωμένων Εθνών». Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του κ. Ταλάτ δε γίνονται επί τη βάσει πληροφοριών ή επί τη βάσει ενημέρωσης που τυγχάνει από τα Ηνωμένα Εθνη. «Είμαι βέβαιος ότι δεν έχει τύχει αυτής της ενημέρωσης μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Ο Κ. Χρυσοστομίδης, σχολιάζοντας δήλωση του λεγόμενου υπουργού Εξωτερικών Σερντάρ Ντενκτάς ότι το Κυπριακό δεν επιλύθηκε μέχρι σήμερα λόγω της «αδιαλλαξίας» των Ελληνοκυπρίων, είπε ότι μια τέτοια δήλωση συνιστά «υποτίμηση της νοημοσύνης και των Κυπρίων πολιτών, αλλά και της διεθνούς κοινής γνώμης, γιατί είναι γνωστό ότι για 30 τώρα χρόνια και μέχρι το 2004, η αδιαλλαξία της κατοχικής δύναμης ήταν ο λόγος για τον οποίο δεν προωθήθηκαν οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού».

Σε ερώτηση για την ατζέντα των επαφών του βοηθού ΓΓ του ΟΗΕ Σερ Κίραν Πρέντεργκαστ, ο εκπρόσωπος είπε ότι η Γραμματεία του ΟΗΕ έχει ανακοινώσει ήδη το πρόγραμμά του. Θα επισκεφθεί την Κύπρο, θα έχει συναντήσεις εδώ και θα επισκεφθεί την Αθήνα και Αγκυρα και στη συνέχεια θα υποβάλει έκθεση στον ΓΓ. Σε ερώτηση αν θα συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο ή αν θα γίνουν χωριστές συναντήσεις για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των επαφών στη Νέα Υόρκη του προεδρικού απεσταλμένου Τάσου Τζιωνή πριν την άφιξη του κ. Πρέντεργκαστ, ο εκπρόσωπος απάντησε ότι «αυτό είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή όταν θα κρίνει σκόπιμο ότι το Εθνικό Συμβούλιο πρέπει να συγκληθεί, θα το συγκαλέσει».

Σημείωσε ότι ο Πρόεδρος ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς και ότι «δεν έχει αλλάξει πολιτική και τακτική».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προς συνάντηση Παπαδόπουλου - Ταλάτ(2007-08-18 00:00:00.0)
Σάλος από τις φερόμενες σαν θέσεις του Kύπριου Προέδρου(2005-06-04 00:00:00.0)
Πολλές επισκέψεις, πολλές συζητήσεις...(2005-06-02 00:00:00.0)
Αναμένοντας απεσταλμένο(2005-05-25 00:00:00.0)
«Αμερικανοκίνητη» αδιαλλαξία από τον Ταλάτ(2005-05-07 00:00:00.0)
«Ασχημη λύση, αλλά αυτή έχουμε...»(2004-09-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ