Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τώρα!

Με αφορμή τις ομιλίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ στην ετήσια συνέλευση του ΣΕΒ, από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ δόθηκε στη δημοσιότητα η παρακάτω ανακοίνωση:

«Καμιά συναίνεση! Ανάπτυξη της ταξικής πάλης, τώρα! Η απαράδεκτη συμφωνία για τις «εθελούσιες» αποχωρήσεις και την κατάργηση της μονιμότητας στον ΟΤΕ, στην οποία κατέληξε η εργοδοτική πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΜΕ - ΟΤΕ με την κυβέρνηση, πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή και όχι προς μίμηση, όπως ζήτησε ο πρωθυπουργός. Οχι στην απελευθέρωση του ωραρίου!

Αγωνιώδης ήταν ο συναγωνισμός, στη σημερινή συνέλευση του ΣΕΒ, ανάμεσα στην κυβέρνηση της ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, να δείξουν ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής της αντεργατικής πολιτικής.

Στην αντιλαϊκή σύμπραξη κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη των συμφερόντων του κεφαλαίου, οι εργαζόμενοι πρέπει να αντεπιτεθούν. Να εγκαταλείψουν μαζικά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Να απομονώσουν τις πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ, που βάζουν πλάτη στις αντεργατικές επιλογές, ενώ προφασίζονται το αντίθετο. Να οργανώσει ο λαός το δικό του Μέτωπο, για τη διεκδίκηση αιτημάτων που απαντούν στις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, με πάλη που δίνει προοπτική.

Συστατικό στοιχείο της κυβερνητικής πολιτικής αναδεικνύεται η ολομέτωπη, πολύπλευρη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους και το λαό με τις, εκτός των άλλων, προωθούμενες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό σύστημα. Παράλληλα με τα κίνητρα που προσφέρει απλόχερα στο κεφάλαιο με τον φορολογικό και αναπτυξιακό νόμο, η κυβέρνηση προωθεί την απελευθέρωση των αγορών και τις ιδιωτικοποιήσεις επιχειρήσεων, την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων έργων στο πλαίσιο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε και πάλι την προσήλωσή του στην αντεργατική Συνθήκη της Λισαβόνας. Οχι μόνο άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της υπονόμευσε (!) το επιχειρηματικό περιβάλλον και τη διεθνή εικόνα της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την κάλεσε να προχωρήσει πιο αποφασιστικά σε νέα μέτρα στήριξης των συμφερόντων της πλουτοκρατίας, τόσο στα ζητήματα της παιδείας και της υγείας, όσο και στη μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας. Θα έρθουν ακόμη χειρότερα. Καμιά αυταπάτη, καμιά αναμονή!».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ