Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Από την «εξυγίανση» στο «άρθρο 44»...

Μετά το κύπελλο της Εθνικής στην Πορτογαλία μίλησαν για «εξυγίανση». Αλλά ήρθαν τα «άρθρα 44» και κάτι «περίεργα» όπως να ζητούν οι οπαδοί μιας ομάδας να κάτσει να χάσει και κείνη να χάνει... Μίλησαν για «νέο ήθος». Αλλά ήρθαν μέχρι και διακοπές αγώνων λόγω βίας... Μίλησαν για «κάθαρση». Αλλά τα ίδια πρόσωπα που διοικούσαν πριν, διοικούν και τώρα... Είχαν μιλήσει για «αξιοπιστία». Αλλά πάλι το αγαπημένο θέμα ορισμένων είναι η «παράγκα»...

*

Οσοι μιλούν για το «καλύτερο πρωτάθλημα» των τελευταίων χρόνων, θέλουν να κρύψουν τη χαμηλή ποιότητα του θεάματος πίσω από το σασπένς που πράγματι υπήρξε στο φινάλε. Αλλά ξεχνούν ότι «ένας κούκος (Ριβάλντο) δε φέρνει την άνοιξη». Ξεχνούν: άλλο πράγμα η ποιότητα του ποδοσφαίρου - Τέχνη και άλλο πράγμα η αγωνία για το πώς θα καταλήξει μια μετριότητα. Ακόμα και μια μετριότητα μπορεί να προκαλεί αγωνία. Ποτέ μια μετριότητα δεν μπορεί να προσφέρει απόλαυση.

*

Το πρώτο ελληνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα, μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού κυπέλλου, ολοκληρώθηκε. Και τα λόγια του Τραϊανού Δέλλα, όπως τα είχε πει αμέσως μετά τη στέψη στην Πορτογαλία, ισχύουν στο ακέραιο:

«Η επιτυχία της Εθνικής ομάδας δεν είναι ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ