Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
Ενωμένη Αριστερά Ισπανίας

Γκασπάρ Γιαμασάρες, Γενικός Συντονιστής

«Εξ ονόματος της Ενωμένης Αριστεράς, έχω την τιμή να σας μεταφέρω τα πιο αδελφικά μου συλλυπητήρια της πολιτικής μας ηγεσίας για το χαμό του Επίτιμου Προέδρου του κόμματός σας, Χαρίλαου Φλωράκη.

Πληροφορηθήκαμε την απώλειά του με μεγάλη συγκίνηση, που μπορεί να συγκριθεί με εκείνη που νιώσαμε στην απώλεια της μεγάλης προσωπικότητας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ισπανίας, της Επίτιμου Προέδρου Ντολόρες Ιμπαρούρι, πριν από περίπου 20 χρόνια. Επί της ουσίας, και οι δύο συμμετείχαν ενεργά στα ιστορικά γεγονότα της ηπείρου μας, της Ευρώπης, τόσο στους αγώνες ενάντια στο φασισμό και στη μάχη των λαϊκών στρατών ενάντια στη στρατιωτική επιθετικότητα κατά της δημοκρατίας, όσο και στην πολιτική δράση για την ειρήνη, την ανεξαρτησία, τη διεθνή αλληλεγγύη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων.

Μετά τις τραγωδίες που έζησαν οι λαοί μας κατά τη διάρκεια των εμφυλίων πολέμων και της καταπίεσης, ο σύντροφος Χαρίλαος Φλωράκης και η δική μας Πασιονάρια έγιναν δεκτοί από τη Σοβιετική Ενωση και συνέχισαν τον αγώνα τους ενάντια στην ελληνική και την ισπανική δικτατορία. Από τη στιγμή που κατακτήθηκε η ελευθερία, εκλέχτηκαν και οι δύο μέλη του Κοινοβουλίου των χωρών τους. Κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ο Χαρίλαος Φλωράκης και η Πασιονάρια αποτέλεσαν ένα παράδειγμα κουράγιου και πίστης στις ιδέες του κομμουνισμού, τις οποίες προώθησαν με τις εξαιρετικές ρητορικές τους ικανότητες.

Γι' αυτό, αγαπητή Γενική Γραμματέα, σας παρακαλώ να μεταφέρετε τα συναισθήματα αλληλεγγύης μας στην Κεντρική Επιτροπή και στο σύνολο των μελών του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ