Τρίτη 24 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ 1914 - 2005
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Ταυτίστηκε με το εργατικό κίνημα της χώρας μας

Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα για την απώλεια του κομμουνιστή, λαϊκού αγωνιστική και επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, απέστειλαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Συνδικάτα.

  • Η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) επισημαίνει ότι όλη η ζωή του Χαρίλαου Φλωράκη «ταυτίστηκε με το εργατικό και λαϊκό κίνημα της χώρας μας, με τον αγώνα της εργατικής τάξης για την απελευθέρωσή της από τα δεσμά της αστικής τάξης».
  • Η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδος (ΟΕΦΣΕΕ) υπογραμμίζει: «Η εργατική τάξη και ο λαός μας έχασε ένα λαϊκό ηγέτη που συνδύαζε την αποφασιστικότητα, την εμπειρία, την αταλάντευτη πίστη του στον αγώνα για μια λεύτερη και σοσιαλιστική πατρίδα, για την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».
  • Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλάδας εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια για το θάνατο του Χαρίλαου Φλωράκη και δηλώνει: «Οι συνταξιούχοι θα θυμούνται για πάντα τον απλό και άξιο ηγέτη του Κόμματος της εργατικής τάξης, του ΚΚΕ».
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου αποχαιρετά τον Χαρίλαο Φλωράκη δηλώνοντας «παρόν στους μεγάλους, ταξικούς, πολιτικούς, συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες, συσπειρωμένο στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, που πρόκαμε να το δει να οικοδομείται».
  • Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας «Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ» εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την απώλεια του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, εξέχοντα αγωνιστή του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα και πρωτεργάτη των αγώνων του λαού μας για εθνική ανεξαρτησία, ελευθερία, ειρήνη, δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και σοσιαλισμό.
  • To Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου αποστέλλει τα θερμά του συλλυπητήρια στην ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του επίτιμου Προέδρου του ΚΚΕ, Χαρίλαου Φλωράκη, «ενός ανθρώπου που υπηρέτησε τους εργαζόμενους και τη χώρα με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο».
  • Συλλυπητήρια τηλεγραφήματα προς την ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλαν επίσης η Πανελλήνια Ενωση Τεχνικών ΟΤΕ και οι παρατάξεις της «ΠΑΣΚΕ» και της «Αυτόνομης Παρέμβασης» στη ΓΣΕΕ.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ