Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ «ΔΙΑΝΑ»
Χρειάζονται κονδύλια για τη μεταφορά αποβλήτων

Το θέμα της μεταφοράς τοξικών και χημικών από το εργοστάσιο «ΔΙΑΝΑ» (φωτό), έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του το ΚΚΕ

Motion Team

Το θέμα της μεταφοράς τοξικών και χημικών από το εργοστάσιο «ΔΙΑΝΑ» (φωτό), έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του το ΚΚΕ
Την άμεση διάθεση των απαραίτητων κονδυλίων στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης για να συνεχιστεί η μεταφορά των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και αποβλήτων από το εργοστάσιο «ΔΙΑΝΑ» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, αναφέρουν με Ερώτησή τους προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης οι βουλευτές του ΚΚΕ Α. Τζέκης και Γ. Χουρμουζιάδης.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται: «Είναι γνωστό το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε μετά την πτώχευση του εργοστασίου "ΔΙΑΝΑ" στην περιοχή Σταυρούπολης του Ν. Θεσσαλονίκης, επειδή 1.300 τόνοι επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και αποβλήτων παρέμειναν επί 15 χρόνια εγκαταλειμμένα στο χώρο του εργοστασίου.

Τελικά, με εργολαβία που ανέλαβε η Νομαρχία Θεσσαλονίκης, μετά από σύμβαση με τα υπουργεία ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Μακεδονίας - Θράκης μεταφέρθηκαν 1.000 τόνοι. Απομένουν όμως άλλοι 300 τόνοι από τα επικίνδυνα φυτοφάρμακα και απόβλητα, τα οποία δεν μεταφέρθηκαν λόγω της μη έγκρισης των κονδυλίων που ζητήθηκαν από τη Νομαρχία.

Να σημειωθεί ότι ο χώρος του εργοστασίου είναι πλέον αφύλακτος, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής». Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς «αν θα δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια στη Νομαρχία για να συνεχίσει τη μεταφορά των επικίνδυνων φυτοφαρμάκων και αποβλήτων από το εργοστάσιο "ΔΙΑΝΑ"»;


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ