Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στήριξη «αναδυόμενων Δημοκρατιών»...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Η «εξάπλωση της δημοκρατίας», το μότο της δεύτερης θητείας του Τζορτζ Ου. Μπους... με τις «επαναστάσεις του ουράνιου τόξου» αλλά και με τις ειδικές «αρμόδιες» επιτροπές που θεσμοθετεί, όπως το ειδικό Σώμα για τη στήριξη «αναδυόμενων δημοκρατιών» με «τάχιστη ανάπτυξη κατόπιν πολιτικής κρίσης και σύμπραξη στη σταθερότητα και ανοικοδόμηση», είναι η νέα τακτική που βλέπουμε ήδη να εξελίσσεται στις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ.

Στην ομιλία ενώπιον του Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου στην Ουάσιγκτον, ο Μπους αναφέρθηκε επίσης στις επαναστάσεις του τελευταίου 18μήνου από τις πρώην σοβιετικές Δημοκρατίες έως και τη Μέση Ανατολή, από την Ουκρανία έως το Λίβανο. «Αυτό είναι μόνο η αρχή. Βλέπουμε την άνοδο μίας νέας γενιάς που η καρδιά της καίγεται για ελευθερία, και θα την έχει» υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος... και όλοι γνωρίζουν τι σημαίνει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εισηγείται την ένταξη στον προϋπολογισμό του 2006 κονδυλίου ύψους 100 εκατ. δολαρίων για ένα ταμείο άμεσης αντίδρασης σε εστίες συγκρούσεων, καθώς και κονδύλι 24 εκατ. δολαρίων για ένα νέο γραφείο Ανοικοδόμησης και Σταθερότητας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Αυτό το γραφείο θα συντονίζει τις αμερικανικές προσπάθειες στήριξης των αναδυόμενων Δημοκρατιών, με βασικό «εργαλείο» το Σώμα των αρμόδιων αξιωματούχων εντός των ΗΠΑ και στην εκάστοτε χώρα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ