Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Εκτιμούν την αλληλεγγύη του ΚΚΕ

Συνάντηση της αντιπροσωπείας του Κόμματος με τον επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚ Κούβας

Με μεγάλη εκτίμηση περιβάλλουν τα κουβανικά μέσα ενημέρωσης την αλληλεγγύη του ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική Κούβα, με αφορμή την ολοκλήρωση της επίσκεψης αντιπροσωπείας του Κόμματος στο νησί της Επανάστασης, με επικεφαλής την Ελένη Μπέλλου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου και υπεύθυνη της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ. Στην αντιπροσωπεία επίσης συμμετέχουν ο Μάκης Παπαδόπουλος υπεύθυνος του Τμήματος Οικονομίας, ο Παύλος Αλέπης μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη» και η Δέσποινα Μάρκου, συνεργάτης του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων.

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, προσκεκλημένη του ΚΚ Κούβας, έχει σειρά επαφών με φορείς της χώρας από την προηγούμενη βδομάδα ενώ την Τετάρτη συναντήθηκε με τον Φερνάντο Ραμίρεζ ντε Εστενός, επικεφαλής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚ Κούβας. Στη συνάντηση, σε θερμό συντροφικό κλίμα, ο επικεφαλής της κουβανικής αντιπροσωπείας υπογράμμισε τη μεγάλη εκτίμηση του κόμματος του στη συνεχή αλληλεγγύη του ΚΚΕ απέναντι στην Κούβα. Οπως είπε, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Granma»: «Σε συνθήκες πολύ δύσκολες που αντιμετωπίζει η Κούβα, περιλαμβανομένων και πιο σκληρών χρόνων της λεγόμενης ειδικής περιόδου (σ.σ. από το 1991 - 1994) δεν υπήρξε στιγμή που το ΚΚΕ να μην εκφράσει την αλληλεγγύη, με συγκεκριμένες δράσεις και παρά τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες παλεύει στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, όπου διατηρεί την κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση και στο Ευρωκοινοβούλιο».

Από την πλευρά της η Ελένη Μπέλλου, ευχαριστώντας για τη φιλοξενία, σημείωσε ότι η επίσκεψη είναι μια ακόμα ευκαιρία για να γνωρίσουν οι Ελληνες κομμουνιστές την πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα στο νησί της επανάστασης. Στη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε πόλεις της Κούβας (Ματάνσας, Βίγια Κλάρα, Σιενφουέγκος, Αβάνα) και είχε επαφές με λαϊκές οργανώσεις, στελέχη της λαϊκής εξουσίας σε πολλούς τομείς της παραγωγής, που έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ