Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προετοιμασίες για τη μεγάλη πορεία της Κυριακής
  • Ξεκινά στις 10 το πρωί από το Στρατόπεδο Κόδρα
  • Συγκέντρωση και πορεία χτες από το Επταπύργιο στο μνημείο του Ν. Νικηφορίδη

Από τη χτεσινή πορεία των αγωνιστών της Επιτροπής Ειρήνης Συκεών
Από τη χτεσινή πορεία των αγωνιστών της Επιτροπής Ειρήνης Συκεών
Με συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε από το μνημείο των εκτελεσμένων λαϊκών αγωνιστών στο Επταπύργιο και κατέληξε στο μνημείο του πρώτου νεκρού μάρτυρα του κινήματος ειρήνης, Νίκου Νικηφορίδη, τα μέλη και οι φίλοι της Επιτροπής Ειρήνης Συκεών Θεσσαλονίκης τίμησαν χτες βράδυ τα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών και τα 50χρονα της ΕΕΔΥΕ.

Η εκδήλωση είχε χαρακτήρα τιμής και μνήμης στους αγωνιστές που έπεσαν θύματα στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τις επεμβάσεις του και συνάμα πανεξόρμησης ενημέρωσης για τη μεγάλη πορεία ειρήνης που οργανώνει η ΕΔΥΕΘ την Κυριακή 22 Μάη. Η Πορεία Ειρήνης θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το Στρατόπεδο ΚΟΔΡΑ στην Καλαμαριά και με ενδιάμεσο σταθμό το Γ΄ Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα καταλήξει στο μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη στη συμβολή των οδών Ερμού με Βενιζέλου.

Οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης στο Δήμο Θεσσαλονίκης και τους περιφερειακούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος συνεχίζουν σήμερα και αύριο τις εξορμήσεις ενημέρωσης του λαού και καλούν σε μαζική συμμετοχή στην πορεία ειρήνης της Κυριακής. Καλούν τον εργαζόμενο λαό και τη νεολαία, κάθε φιλειρηνικό πολίτη να συμμετέχει μαζικά και να στείλει ισχυρό το μήνυμα πως είναι αποφασισμένος να δυναμώσει τον αγώνα για να βάλει φραγμό στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα και τους πολέμους που γεννά, να αντισταθεί στη Νέα Τάξη Πραγμάτων και στην εμπλοκή της χώρας μας στις επεμβάσεις και τα σχέδια των Ευρωαμερικανών ιμπεριαλιστών.

Οι εκδηλώσεις της ΕΔΥΕΘ στη Θεσσαλονίκη θα κορυφωθούν τις επόμενες μέρες με τη Συναυλία Ειρήνης με τον Βασίλη Λέκκα που θα γίνει την Παρασκευή 27 Μάη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και με την έκθεση εικαστικών έργων καλλιτεχνών της πόλης που θα λειτουργήσει από 1 έως 5 Ιούνη στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ