Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΡΗΤΗ
«Οχι» στο ΝΑΤΟ και τις αμερικανικές βάσεις

Αύριο Παρασκευή το συλλαλητήριο στα Χανιά

Μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα οι αντιδράσεις του χανιώτικου λαού ενάντια στην παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών στρατευμάτων στην πόλη τους, με αφορμή την άσκηση «SEA DAY» που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 20 Μάη, στο λιμάνι της Σούδας με την παρουσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ, αλλά και στην ύπαρξη και λειτουργία των αμερικανικών βάσεων. Ενώ, αύριο Παρασκευή 20 Μάη ώρα 7.30 μ.μ., με πρωτοβουλία - πρόσκληση της ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ, πραγματοποιείται συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς ενάντια στην παρουσία των Αμερικανών και ΝΑΤΟικών δολοφόνων στην Κρήτη. Η ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ καλεί το χανιώτικο λαό και τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο, δίνοντας δυναμική απάντηση στην πολιτική «κατοχής» που προωθεί και εφαρμόζει τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, επιτρέποντας στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς δολοφόνους να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι σε χώρα προτεκτοράτο.

Οσον αφορά στις λαϊκές αντιδράσεις, μια σειρά μαζικοί φορείς, δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την επανάληψη αντίστοιχων επεισοδίων, καταγγέλλοντας τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι έχουν την πρώτη ευθύνη, αφού επιτρέπουν να συμβαίνουν όλα αυτά, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στις ΑμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Με ανακοίνωσή του το Νομαρχιακό Τμήμα Χανίων της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο παλιό λιμάνι των Χανίων, με ΝΑΤΟικούς στρατιώτες να μαχαιρώνουν δύο Χανιώτες. «Οι πρώτοι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες που κατέπλευσαν στο λιμάνι της Σούδας για την άσκηση "SEA DAY" νόμισαν ότι βρίσκονται σε κατεχόμενο έδαφος», αναφέρεται στο ψήφισμα. «Με το που πάτησαν το πόδι τους στην πόλη άρχισαν τις προκλήσεις και απειλές και ολοκλήρωσαν το "ανθρωπιστικό τους έργο" με το μαχαίρωμα συμπολιτών μας που διαμαρτυρήθηκαν για τη συμπεριφορά τους».

Το Νομαρχιακό Τμήμα Χανίων της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση «η οποία έχει στρώσει το έδαφος για τέτοιες εξελίξεις, παρέχοντας κάθε διευκόλυνση στους Αμερικανούς και ΝΑΤΟικούς φονιάδες, μέσω της βάσης της Σούδας και του ΝΑΤΟικού Ναυτικού Κέντρου που ετοιμάζουν στην περιοχή μας».

Κλείνοντας, τονίζουν ότι τέτοιου είδους γεγονότα κάνουν πιο επιτακτικό το αίτημα - απαίτηση του χανιώτικου λαού για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από την περιοχή των Χανίων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβλήθηκε η δίκη του σ. Νταγκουνάκη(2008-05-10 00:00:00.0)
Νέα δολοφονική επίθεση Βρετανο-ΝΑΤΟικών φονιάδων(2006-05-23 00:00:00.0)
ΑντιΝΑΤΟϊκό συλλαλητήριο την ερχόμενη Παρασκευή(2005-05-18 00:00:00.0)
Οργή και αγανάχτηση από το χανιώτικο λαό(2005-05-17 00:00:00.0)
Συνεχείς προκλήσεις των Αμερικανών μισθοφόρων(2003-03-05 00:00:00.0)
ΑμερικανοΝΑΤΟική αρμάδα στα Χανιά(2002-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ