Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πανεξόρμηση για τη μεγάλη πορεία ειρήνης

Motion Team

Στην τελική ευθεία για την μεγάλη πορεία ειρήνης, που διοργανώνει η Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης την Κυριακή 22 του Μάη, έχει μπει το φιλειρηνικό κίνημα της πόλης. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί από το στρατόπεδο Κόδρα στην Καλαμαριά και με ενδιάμεσο σταθμό το Γ΄ Σώμα Στρατού, όπου εδρεύει το ΝΑΤΟικό Στρατηγείο, θα κατευθυνθεί προς το μνημείο του αγωνιστή της ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη, στη συμβολή των οδών Ερμού και Βενιζέλου.

Από χτες οι τοπικές Επιτροπές Ειρήνης, που λειτουργούν στα Διαμερίσματα του Δήμου Θεσσαλονίκης και στους περιφερειακούς δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος, υλοποιούν πρόγραμμα πανεξόρμησης και καλούν τον εργαζόμενο λαό να δώσει μαζικά το «παρών» στη μεγάλη πορεία ειρήνης.

Στο πλαίσιο αυτό, χτες το βράδυ, με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης Τούμπας και Τριανδρίας, δεκάδες φιλειρηνιστές πραγματοποίησαν πικετοφορία από την Τούμπα μέχρι το πάρκο του Αγίου Σπυρίδωνα στην Τριανδρία. Με πικέτες και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό, μετέφεραν το κάλεσμα αντίστασης στον εργαζόμενο λαό και στη νεολαία της περιοχής. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συναυλία στο σημείο λήξης της πικετοφορίας, με την Σοφία Αδαμίδου και τον Μανώλη Παπαναργύρου.

Αντίστοιχη εκδήλωση έγινε και στο γήπεδο Φιλίππου στους Αμπελόκηπους με πρωτοβουλία των Επιτροπών Ειρήνης Αμπελοκήπων και Μενεμένης.

Σήμερα, Πέμπτη, οι Επιτροπές Ειρήνης Συκεών, Πολίχνης και Νεάπολης οργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στα 60χρονα της Αντιφασιστικής Νίκης και στα 50 χρόνια της ΕΕΔΥΕ. Στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει πικετοφορία - λαμπαδηδρομία από το μνημείο των εκτελεσμένων λαϊκών αγωνιστών στο Επταπύργιο, η οποία θα καταλήξει στο μνημείο του εκτελεσμένου πρωτομάρτυρα του κινήματος ειρήνης Νίκου Νικηφορίδη.

Οι δραστηριότητες της ΕΔΥΕΘ θα κορυφωθούν με τη συναυλία ειρήνης με τον Βασίλη Λέκκα, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 27 του Μάη στις 8 το βράδυ στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς (πίσω από το άγαλμα του Βενιζέλου) και την έκθεση εικαστικών έργων καλλιτεχνών της πόλης που θα λειτουργήσει από 1 έως 5 του Ιούνη στην Αίθουσα Εκθέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ