Πέμπτη 25 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
«Απαράδεκτη στο σύνολό της»

Εργατικά Κέντρα καταγγέλλουν τη συμφωνία της ντροπής 

Εντονες αντιδράσεις συνδικαλιστικών οργανώσεων προκάλεσε η υπογραφή, από τη ΓΣΕΕ, της νέας Εθνικής Σύμβασης Εργασίας.

«Η σύμβαση της ντροπής, που υπογράφτηκε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, αλυσοδένει χειροπόδαρα για άλλα δυο χρόνια τους εργαζόμενους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, τονίζοντας ότι «θα επιμείνει στη διεκδίκηση για τους εργαζόμενους, στις 10.000 κατώτερο μεροκάματο και στις 250.000 κατώτερο μισθό».

Το ΕΚ Λάρισας καλεί τους εργαζόμενους ν' αντισταθούν στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης, εργοδοτών και ΕΕ και σημειώνει: «Η μόνη λύση είναι η συσπείρωση στα Σωματεία και τα Συνδικάτα και η απομάκρυνση των εγκάθετων της εργοδοσίας από τα συνδικαλιστικά όργανα της εργατικής τάξης, που "βλάπτουν σοβαρά την υγεία και το μέλλον" των εργαζομένων».

«Μετά από τρεισήμισι μήνες "μαγείρεμα" με το ΣΕΒ και την κυβέρνηση, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκλεισε την ΕΓΣΕΕ στα πλαίσια της ΟΝΕ, ξεπουλώντας τα αιτήματα των εργαζομένων», επισημαίνει σε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο Κεφαλληνίας και Ιθάκης.

Το ΕΚ καλεί τους εργαζόμενους του νομού, που θα υπογράψουν τοπικές συμβάσεις εργασίας, να συντονίσουν αγωνιστικά τη δράση τους. Καλεί επίσης τα σωματεία του ΕΚ να καταγγείλουν ΓΣΕΕ, κυβέρνηση και βιομηχάνους, να προσπεράσουν τις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και να ενισχύσουν την ταξική δύναμη στο συνδικαλιστικό κίνημα.

«Απαράδεκτη στο σύνολό της», χαρακτηρίζει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου τη νέα ΕΓΣΣΕ, καταγγέλλοντας παράλληλα «όσους συνέβαλαν από τη ΓΣΕΕ στη διαμόρφωση του περιεχομένου και στην υπογραφή της». Επίσης, το ΕΚ θεωρεί ότι «και η σύμβαση αυτή, όπως και των τελευταίων χρόνων, είναι εναρμονισμένη με τις επιδιώξεις της μεγαλοεργοδοσίας και ικανοποιεί τους στόχους της κυβέρνησης στη μετα-ΟΝΕ εποχή».

Καταλήγοντας το ΕΚ επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους για την πορεία που ακολουθεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ και θα ακολουθήσουν το δρόμο του ταξικού αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org