Κυριακή 15 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΗΜΕΡΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΕΕΔΥΕ
Βήμα συντονισμού και καταγγελίας του ιμπεριαλισμού

Βήμα καταγγελίας του ιμπεριαλισμού και συντονισμού της δράσης των αντιπολεμικών δυνάμεων και κινημάτων της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, αποτέλεσε το διήμερο διεθνών συναντήσεων που διοργάνωσε χτες και προχτές η ΕΕΔΥΕ σε συνεργασία με την Κίνηση για την Εθνική Αμυνα και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης. Απόστρατοι αξιωματικοί και εκπρόσωποι κινημάτων ειρήνης εξέφρασαν την ανησυχία τους για την παγκόσμια ειρήνη, αλλά και την πεποίθησή τους ότι η ενημέρωση και η ενεργοποίηση των λαών αποτελεί παράγοντα αισιοδοξίας για αποτροπή των ιμπεριαλιστικών σχεδίων και αναχαίτιση της νεοταξικής λαίλαπας.

Οι διήμερες εκδηλώσεις που έγιναν στο αμφιθέατρο του κτιρίου της ΓΣΕΕ στην Αθήνα ήταν αφιερωμένες στα 60 χρόνια της Αντιφασιστικής Νίκης και στα 50 χρόνια ζωής και δράσης της ΕΕΔΥΕ και πήραν μέρος απόστρατοι και εκπρόσωποι κινημάτων ειρήνης από 17 χώρες, από Κύπρο, Γερμανία, Παλαιστίνη, Σερβία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Λίβανο, Τσεχία, Βουλγαρία, Τουρκία, Ρουμανία, Συρία, Ιταλία, Ιορδανία, Μάλτα και Ισπανία.

Την Παρασκευή πρώτη μέρα στη διεθνή συνάντηση απόστρατων αξιωματικών από Δυτική και Ανατολική Ευρώπη, με θέμα: «Η νέα στρατηγική του NATO και της ΕΕ και ο ρόλος των ενόπλων δυνάμεών τους» επισημάνθηκε ιδιαίτερα η ανάγκη τέτοιου είδους συναντήσεις να πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση και σε διαφορετική χώρα κάθε φορά. Το Σάββατο το πρωί έγινε συζήτηση αφιερωμένη στην καμπάνια του ΠΣΕ ενάντια στο «ευρωσύνταγμα», ενώ το απόγευμα η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στην αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη των λαών της περιοχής, με θέμα: «Τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στα Βαλκάνια και την ευρύτερη Μέση Ανατολή».

Σήμερα όλοι οι καλεσμένοι της ΕΕΔΥΕ θα πάρουν μέρος στο κλείσιμο της Μαραθώνιας Πορείας στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ