Κυριακή 15 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΤΡΕΛΑ ΚΕΡΔΗ Σε 2,46 δισ. δολ. ή 58 σεντς ανά μετοχή ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2005 τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης αμερικανικής αλυσίδας εμπορικών καταστημάτων, «Wal & Mart Stores», σημειώνοντας αύξηση κατά 13,6% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα. Οι πωλήσεις της ενισχύθηκαν κατά 9,5% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2004, φθάνοντας τα 70,9 δισ. δολάρια.

ΣΑΦΑΡΙ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, στην προσπάθεια να πετύχει τον επαναπατρισμό των αμερικανικών κεφαλαίων που βρίσκονται σε τράπεζες του εξωτερικού, προσφέρει «γην και ύδωρ». Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, που εγκρίθηκε το φθινόπωρο του 2004, για τα κέρδη που πραγματοποιήθηκαν και επενδύθηκαν εκτός ΗΠΑ θα ισχύει συντελεστής φορολογίας 5,25% έναντι του 35% που είναι ο κανονικός για τις εταιρίες εντός ΗΠΑ.

ΔΥΣΟΙΩΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ H προοπτική για την οικονομία των επτά πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, του «G7», παρουσίασε εικόνα εξασθένησης τον περασμένο Μάρτη, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OOΣA). Σύμφωνα με τη διαμόρφωση ενός εκ των βασικών δεικτών του για το μήνα Μάρτη, ο βαθμός της προοπτικής της οικονομικής ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών διαμορφώθηκε στις 101,6 μονάδες από τις 102,6 μονάδες που ήταν το μήνα Φλεβάρη. Οπως δήλωσαν οικονομικοί αναλυτές, ο ίδιος δείκτης εμφανίζει εξασθένιση για όλες τις οικονομίες του «G7».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ