Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
25 νεκροί σε νέες μάχες

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Τουλάχιστον 23 αντάρτες και 2 Αμερικανοί πεζοναύτες σκοτώθηκαν σε νέες σφοδρές συγκρούσεις την Κυριακή στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσε χτες το αμερικανικό Πεντάγωνο. Συνολικά, οι Αμερικανοί νεκροί στο Αφγανιστάν φθάνουν, σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας των ΗΠΑ, τους 143. Στο μεταξύ, πληροφορίες αμφίβολης - τουλάχιστον - αξιοπιστίας που μετέδωσε χτες το «Ασοσιέιτεντ Πρες», ανέφεραν πως στέλεχος των Ταλιμπάν δήλωσε ότι ο μουλάς Μοχάμεντ Ομάρ «μπορεί να θέλει να υπάρξει ειρηνευτική συμφωνία», πράγμα που πάντως δύσκολα προκύπτει από τα γεγονότα: από τα τέλη Απρίλη ως σήμερα οι νεκροί ξεπερνούν τους 100 στις μάχες στη χώρα.

Το πρωί της Κυριακής έγινε επίσης γνωστό ότι σε βομβιστική επίθεση σε Ιντερνετ καφέ στην Καμπούλ σκοτώθηκαν δύο άνθρωποι και τραυματίστηκαν πέντε, όλοι Αφγανοί, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στο μεταξύ, στο Πακιστάν - ανέφερε την Κυριακή η βρετανική εφημερίδα «The Times» - έγινε γνωστό ότι ο Αμπου Φάρατζ αλ-Λίμπι, η σύλληψη του οποίου χαιρετίστηκε ως «μεγάλη νίκη στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Ου. Μπους, δεν ήταν ο «τρίτος τη τάξει» στην «ιεραρχία» της αλ Κάιντα, όπως είχε διαρρεύσει, αλλά «ένα μεσαίο στέλεχος της οργάνωσης». Χτες, το Ισλαμαμπάντ ανακοίνωνε ότι συνέλαβε άλλους 20 «υπόπτους» για σχέσεις με το τρομοκρατικό αυτό «δίκτυο»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ