Κυριακή 15 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Το 19ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (ΚΚΙ) πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσάντιγκαρχ, πρωτεύουσα του κρατιδίου του Παντζάπ στη Βορειοδυτική Ινδία, από τις 29 του Μάρτη έως τις 3 του Απρίλη 2005.

Το 18ο Συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαρξιστικό) - ΚΚΙ(Μ) έγινε στην πρωτεύουσα της Ινδίας, το Νέο Δελχί, από τις 6 έως τις 11 του Απρίλη 2005.

Στα Συνέδρια παραβρέθηκαν πολλές αντιπροσωπείες Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων από την Ασία, την Ευρώπη, την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική.

Το ΚΚΕ στα Συνέδρια αυτά εκπροσώπησαν οι σύντροφοι Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, και Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο «Ριζοσπάστης» συζήτησε με τους δύο συντρόφους σχετικά με τις εκτιμήσεις τους και τα συμπεράσματά τους από την πολυήμερη αυτή επίσκεψή τους στην Ινδία, την κατάσταση στη μεγάλη αυτή χώρα της Ασίας, την κατάσταση του κινήματος και τις εργασίες των Συνεδρίων των δύο κομμάτων, του ΚΚΙ και του ΚΚΙ(Μ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ