Τρίτη 10 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πανηγύρι» σκοταδισμού

Ο χορογράφος - καθηγητής χορού Σαράντης Πιτσάς έστειλε στο «Ρ» επιστολή - καταγγελία που έστειλε στην ΕΡΤ για την πλύση εγκεφάλου που μας κάνει με το κακόγουστο, εμπορευματικό μουσικό γιουσουρούμ, που αποκαλείται «Γιουροβίζιον». Συμφωνώντας με την επιστολή του Σ. Πιτσά, την παραθέτουμε:

«Μέσα σ' αυτή την Ευρώπη των βαρβάρων, της ανεργίας και της πρέζας, γιατί έτσι την κατάντησαν εδώ και πολλά χρόνια, καταπνίγεται κάθε μορφής πάλη για ειρήνη, πολιτισμό και όλα εκείνα τα προβλήματα που πλήττουν την ανθρωπότητα. Με επιτροπές που εκπροσωπούν το μηχανισμό της κάθε χώρας, που τις λένε καλλιτεχνικές, βρίσκουν διαφόρους τρόπους να διακωμωδούν ακόμα και τον πολιτισμό. Εχουν φτιάξει εδώ και πολλά χρόνια αυτό το διαγωνισμό "πιθήκων" τραγουδιού, σόου μπίζνες και πανηγύρι σκοταδισμού, που το λένε "Γιουροβίζιον".

Επειδή οι αρμόδιοι της ΕΡΤ γνωρίζουν (είναι δυστυχώς και οι διοργανωτές της "Γιουροβίζιον" στη χώρα μας) ότι ο διαγωνισμός είναι χαμηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, στα τραγούδια βρίσκουν λόγια χωρίς νόημα, για να μην μπορεί κανείς να σκέφτεται και να προβληματίζεται, με την ίδια πάντα μονότονη γνωστή μουσική!!!

Οσο γι' αυτούς που ερμηνεύουν αυτά τα τραγούδια (βουβαίνονται από μόνα τους, γιατί δεν έχουν καμία σχέση με την τέχνη), δε χρειάζεται να έχουν ιδιαίτερο ταλέντο, αρκεί να είναι φίρμες.

Κι έτσι όπως διαπαιδαγώγησαν ένα λαό, να αναπαύεται στην αδιαφορία του και στα τηλεσκουπίδια, το τραγούδι αυτό που θα ερμηνεύεται θα πρέπει να είναι στο πνεύμα της "Γιουροβίζιον" για διασκέδαση ρουτίνας και να ταιριάζει στην εποχή μας.

Δηλαδή, να βγάζει κραυγές, με κινήσεις υστερίας. Για να δοξάσουμε, επιτέλους, την Ελλάδα μας!!!

"Τότε ποιος μπορεί σ' ένα τέτοιο κόσμο να τσακίσει τον τύραννο; ΕΣΥ" (Μπέρτολντ Μπρεχτ)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ