Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ψηφιακές τοπο-γραφίες

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο ΣΑΔΑΣ - Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων - οργανώνουν έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο «Ψηφιακές τοπο-γραφίες» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254, Κτίριο 6) στην Αθήνα (9-22/5, καθημερινά 6-10μ.μ.).

Η έκθεση ψηφιακές τοπο-γραφίες αναφέρεται στη χρήση ψηφιακών μέσων, τόσο ως μέθοδο απεικόνισης του χώρου όσο και ως τεχνική γένεσής του, μέσω νέων διαδικασιών μορφοποίησης. Μορφές πρακτικής που συνδυάζουν ποικίλες μεθόδους και προσεγγίσεις οι οποίες προσδίνουν τα εργαλεία για να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Νέες ιδέες και θεωρίες εμφανίζονται στο πεδίο της αρχιτεκτονικής σχετικές με τη θεωρία του χάους, τους γενετικούς αλγόριθμους από την εξέλιξη των ειδών στη βιολογία, την τεχνητή νοημοσύνη και την τεχνητή ζωή. Στην έκθεση ψηφιακές τοπο-γραφίες παρουσιάζονται ερευνητικές μελέτες, από αρχιτέκτονες που ζουν, εργάζονται και διδάσκουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Αυτές οι μελέτες είναι αποτέλεσμα αυτόνομης ή ομαδικής έρευνας σε πέντε διεθνώς αναγνωρισμένα πανεπιστήμια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ