Πέμπτη 5 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Περί έρωτος» θεατρική «Ακαδημία»

«Actors Touring Company» από την Αγγλία σε μια από τις προηγούμενες Θερινές Ακαδημίες Θεάτρου
«Actors Touring Company» από την Αγγλία σε μια από τις προηγούμενες Θερινές Ακαδημίες Θεάτρου
Από 25 Ιουνίου μέχρι 8 Ιουλίου προγραμματίζει το Εθνικό Θέατρο την 6η «Θερινή Ακαδημία Θεάτρου», που θα πραγματοποιηθεί στην Οία της Σαντορίνης, με θέμα «Περί έρωτος. Σώμα. Φωνή. Περφόρμανς», με καλλιτεχνική υπεύθυνη τη θεατρολόγο Ελένη Βαροπούλου. Η Θερινή Ακαδημία Θεάτρου, που συμπλήρωσε πέντε χρόνια επιτυχημένης εκπαιδευτικής δραστηριότητας για νέους καλλιτέχνες και επιστήμονες του θεάτρου, είναι καλλιτεχνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα, με σκοπό να ενισχύσει τη θεατρική παιδεία, να διευρύνει τους ορίζοντες της θεατρικής γνώσης και επικοινωνίας, να δραστηριοποιήσει σπουδαστές δραματικών σχολών, νέους καλλιτέχνες, δημιουργούς και επιστήμονες από την Ελλάδα και άλλες χώρες του κόσμου και να στηρίξει το διάλογο κέντρου και περιφέρειας.

Οι διαπολιτισμικές προσεγγίσεις και τα ερωτήματα στο σημείο συνάντησης της θεατρικής τέχνης, της τεχνολογίας και της επικοινωνίας είναι τα κύρια ζητούμενα της έκτης Θερινής Ακαδημίας.

Στα εργαστήρια με το σώμα θα ασχοληθούν η χορεύτρια και χορογράφος Χάιντι Ντούρνινγκ, από το Κιότο της Ιαπωνίας με ερευνητικό και διδακτικό έργο, στο οποίο συνδυάζονται στοιχεία από τον κλασικό ιαπωνικό χορό και τη σύγχρονη χορευτική έκφραση. Οι χορεύτριες Κατερίνα Σκιαδά και Ολια Λιδάκη, καθώς και η Λήδα Παπακωνσταντίνου.

Εργαστήρια που θα ασχοληθούν με τη φωνή θα κάνουν ο Γάλλος σκηνοθέτης Λοράν Σετουάν, ο συνθέτης - σκηνοθέτης Θόδωρος Αμπαζής και ο Μάνθος Σαντοριναίος, καλλιτέχνης των Νέων Μέσων, επίκουρος καθηγητής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου για τον Ψηφιακό Πολιτισμό «Φούρνος».

Με την περφόρμανς θα ασχοληθούν, η σκηνοθέτις και χορογράφος Ελενα Βάλντμαν, ο σκηνοθέτης και ιδρυτής της ομάδας Angelus Novus από τη Βιέννη Γιόζεφ Ζάιλερ και η θεωρητικός τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Σ. Παπά.

Οι ενδιαφερόμενοι ηθοποιοί, σκηνοθέτες, σπουδαστές δραματικών σχολών, θεατρολόγοι και όσοι έχουν σχέση με το θέατρο μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στο Εθνικό Θέατρο, από τις 9 του Μάη μέχρι τις 3 Ιουνίου. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-5288254 (κάθε μέρα εκτός Σαββάτου και Κυριακής, ώρες 10.30 με 14.00).


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org