Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
«Σταθερή η αλληλεγγύη» στο λαό του Βιετνάμ

Χαιρετιστήριο μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ προς την ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ για τα 30 χρόνια από τη νίκη του βιετναμικού λαού κατά των Αμερικανών ιμπεριαλιστών

Τριάντα χρόνια συμπληρώθηκαν από την «απίστευτη», για τα δεδομένα της εποχής, νίκη του λαού του Βιετνάμ εναντίον μιας από τις ισχυρότερες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. Με την ευκαιρία της επετείου αυτής, αλλά και της 75ης επετείου από την ίδρυση του ΚΚ Βιετνάμ, η ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε συγχαρητήριο μήνυμα στην ΚΕ του ΚΚ Βιετνάμ. Το πλήρες κείμενό του έχει ως εξής:

«Αγαπητοί σύντροφοι,

Με την ευκαιρία της 30ής επετείου του θριάμβου του βιετναμικού λαού επί του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, η ΚΕ του ΚΚΕ σας συγχαίρει και απευθύνει θερμό συντροφικό χαιρετισμό στο ΚΚ Βιετνάμ, που πρόσφατα γιόρτασε τα 75 χρόνια από την ίδρυσή του, και όλους τους Βιετναμέζους.

Ανακαλούμε στη μνήμη μας με σεβασμό τα 3 εκατομμύρια των θυμάτων που πλήρωσε ο λαός του Βιετνάμ πριν πετύχει την πλήρη εθνική απελευθέρωση και ενοποίησή του. Αποτίουμε φόρο τιμής στους αγωνιστές της λευτεριάς, στους βετεράνους, σε όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που συμμετείχαν στην αντίσταση και τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Θέλουμε ιδιαίτερα να απευθύνουμε τη δυνατή μας αλληλεγγύη και υποστήριξη στα θύματα του "Πορτοκαλί Παράγοντα", που ακόμα υποφέρουν τις συνέπειες της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Ενώνουμε τη φωνή μας με το διεθνές κίνημα αλληλεγγύης που απαιτεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις υπεύθυνες εταιρίες χημικών να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πληρώσουν πλήρεις επανορθώσεις στα θύματα που προκάλεσαν.

Αγαπητοί σύντροφοι,

Η περήφανη νίκη που επέτυχε την άνοιξη του 1975 o βιετναμικός λαός με την καθοδήγηση του ΚΚ Βιετνάμ, που είχε επικεφαλής τον Χο Τσι Μινχ, έθεσε τέλος σε 117 χρόνια αποικιακού και ιμπεριαλιστικού ζυγού και άνοιξε το δρόμο της ανεξαρτησίας, της προόδου, του σοσιαλισμού στο Βιετνάμ. Κατάφερε ένα ισχυρό χτύπημα στα τελευταία απομεινάρια της αποικιοκρατίας, με τη σημαντική συμβολή και υποστήριξη της Σοβιετικής Ενωσης και των άλλων σοσιαλιστικών χωρών, αλλά και την αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη και στήριξη από τα αντιπολεμικά και λαϊκά κινήματα σε όλο τον κόσμο, στην οποία και το δικό μας κίνημα είχε τη δική του σεμνή συμβολή.

Η νίκη του λαού σας απέδειξε για άλλη μια φορά πως καμιά ιμπεριαλιστική δύναμη, όποια και αν είναι η ισχύ της, δεν μπορεί να κατανικήσει τη δύναμη των λαών - ένα πολύτιμο δίδαγμα που είναι εξαιρετικά επίκαιρο στις σημερινές συνθήκες της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των ανταγωνισμών.

Η ανάδυση και ανάπτυξη λαϊκών κινημάτων και αγώνων, που τείνουν να αγγίξουν όλο το φάσμα της ιμπεριαλιστικής πολιτικής, θέτει νέες δυνατότητες και προκλήσεις ενώπιον του Διεθνούς Κομμουνιστικού Κινήματος. Η στενή συνεργασία, αλληλεγγύη και συντονισμός των επαναστατικών και κομμουνιστικών δυνάμεων δε θα αναζωογονήσει μόνο το σοσιαλιστικό όραμα και την προοπτική του σοσιαλισμού, αλλά θα δώσει ώθηση και στην ανάπτυξη ενός πλατιού αντιιμπεριαλιστικού κινήματος των λαών.

Θέλαμε να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά τη σταθερή μας αλληλεγγύη στις προσπάθειές σας για την προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της χώρας σας στην πορεία προς το σοσιαλισμό, και για την υπεράσπιση των επιτευγμάτων του λαού σας στις σημερινές αντίξοες συνθήκες απέναντι στην υπονομευτική δραστηριότητα του ιμπεριαλισμού και την άδικη παγκόσμια οικονομική τάξη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 22ο Συνέδριο(2022-11-26 00:00:00.0)
Για να δυναμώσει το αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο(2008-09-21 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ειρήνης του Βιετνάμ στην Ελλάδα(2006-11-14 00:00:00.0)
Πηγή έμπνευσης το παράδειγμά της(2006-01-03 00:00:00.0)
Συγχαρητήριο μήνυμα στην Αλέκα Παπαρήγα(1996-06-07 00:00:00.0)
Ο λόγος και πάλι στο λαϊκό κίνημα(1996-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ