Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΗΝ «ΟΜΡ» - ΘΗΒΑ
Αλλαξε ο Μανωλιός...

Σε «παιχνίδια» σε βάρος των 250 εργαζομένων στην επιχείρηση παραγωγής ψηφιακών μέσων «CD - DVD HELLAS ΑΕ» (είναι η νέα επωνυμία του εργοστασίου «ΟΜΡ» που ανήκε στον όμιλο INTERSONIC) έχει αποδυθεί η νέα εργοδοσία Κυριακόπουλου - Θεοχάρη, που φέρεται να έχει αναλάβει το εργοστάσιο στο 4ο χλμ. της Εθνικής Οδού Θήβας - Χαλκίδας.

Ο νέος ιδιοκτήτης επιλεκτικά εξοφλεί τα δεδουλευμένα των εργαζομένων από το Δεκέμβρη του 2004 μέχρι σήμερα, ενώ το εργοστάσιο δεν έχει μπει σε κανονική λειτουργία, αφού οι «ιδιοκτήτες» θέλουν πρώτα να απαλλαγούν από 90 τουλάχιστον εργαζόμενους.

Ετσι, πλήρωσαν δεδουλευμένες αποδοχές σε 160 εργαζόμενους (αυτούς θέλουν να κρατήσουν) και στους υπόλοιπους έδωσαν υποχρεωτικές άδειες που, ενώ έληξαν, τις ανανέωσαν «μέχρι νεοτέρας», εκβιάζοντας στην ουσία για την οριστική αποχώρησή τους.

Παρά τις μεθοδεύσεις, οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω και διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους. Ενώ και οι υπό πρόσληψη εργαζόμενοι καλούνται να υπογράψουν σύμβαση με την οποία αποδέχονται την εργασία «σε εναλλασσόμενες ή σε κυλιόμενες» βάρδιες και «οι δε ημέρες της εβδομαδιαίας αναπαύσεως μπορεί να μην είναι συνεχόμενες προς την Κυριακή».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ