Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Φουντώνει η ανεργία

Την πολιτική της κυβέρνησης που δίνει «γην και ύδωρ» στους μεγαλοεργοδότες και ευθύνεται για την αυξημένη ανεργία στο νομό, τα εξαντλητικά ωράρια των εργαζομένων, την έλλειψη υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλιάς και τα μεροκάματα πείνας, καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους τα ΔΣ των Σωματείων Οικοδόμων, Χειριστών και Μετάλλου στα Γιάννενα. Οι συνδικαλιστές των τριών σωματείων πραγματοποίησαν σύσκεψη και κατέληξαν σε κοινό πλαίσιο δράσης.

Η ανεργία στην περιοχή ξεπερνάει το 20% - σημειώνεται στην ανακοίνωση - και η εργοδοσία δεν τηρεί καμία Συλλογική Σύμβαση και κατάκτηση των συνδικάτων. Τα ωράρια φτάνουν μέχρι και δεκατρείς ώρες την ημέρα, επτά μέρες τη βδομάδα, την ώρα που οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ ξεπερνούν τις 10.000 στο νομό.

Τα σωματεία των εργαζομένων απαιτούν την εφαρμογή των ΣΣΕ, την άμεση ασφάλιση στο ΙΚΑ όλων των εργαζομένων, την κατάργηση των υπερωριών, την αύξηση των μεροκάματων, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Καταγγέλλουν τα εργοδοτικά εγκλήματα στους χώρους δουλιάς (μέχρι σήμερα εφτά εργάτες έχουν χάσει τη ζωή τους μόνο στο εργοτάξιο της Εγνατίας) και απαιτούν την άμεση επαναπρόσληψη όλων των παράνομα απολυμένων συνδικαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ