Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ενωμένος ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ η απάντηση των εργαζομένων

Η συσπείρωση και η πάλη μπορεί να αποκρούσει τα αντεργατικά σχέδια, το μήνυμα της χτεσινής παρέμβασης του ΠΑΜΕ

Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να εμποδίσουμε τα αντιασφαλιστικά τους σχέδια. Το μήνυμα αυτό έστειλε χτες το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και με μια δυναμική παρέμβαση έξω από το υπουργείο Οικονομίας (φωτό), «έσπασε» τη βιτρίνα του «κοινωνικού διαλόγου» και της συναίνεσης, που επιχειρούν να στήσουν κυβέρνηση, ΣΕΒ και πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Εκατοντάδες στελέχη του ΠΑΜΕ καταδίκασαν το στημένο κοινωνικό διάλογο που επιχειρείται μέσω της ΟΚΕ και αποδοκίμασαν τους πρωταγωνιστές αυτού του βρώμικου πολέμου ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

«Είναι η ώρα που η εργατική τάξη πρέπει να βγει στους δρόμους. Στους δρόμους κρίνεται το δίκιο», επισημαίνει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, καταγγέλλοντας για άλλη μια φορά τον προσχεδιασμένο διάλογο.

Μπροστά σε αυτές τις αντιδράσεις η κυβέρνηση προσπαθεί να ελιχθεί, υποκρινόμενη ότι δήθεν «δεν επείγεται να νομοθετήσει». Ομως οι εργαζόμενοι, όπως υπογράμμιζαν χτες στελέχη του ΠΑΜΕ, δε θα τους αφήσουν σε χλωρό κλαρί. Η επόμενη απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, θα είναι στο γιορτασμό της Πρωτομαγιάς, στις 11 Μάη.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ