Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τα έργα της περιφερειακής Βόλου

Παρέμβαση στην κυβέρνηση, ώστε να «ξεκολλήσουν» τα έργα που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία του περιφερειακού δρόμου του Πολεοδομικού Συγκροτήματος του Βόλου, έκαναν οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Γκατζής και Τάκης Τσιόγκας, με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή και απευθύνεται στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.

Στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου - αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ - ύστερα από 10ετίες προσπαθειών και αγώνα των κατοίκων, φορέων της Αυτοδιοίκησης, ο περιφερειακός δρόμος βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής με αρκετές και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, ιδιαίτερα στο τμήμα από Λαρίσης έως Κραυσίδωνα. Με δεδομένο πως το τμήμα από Γορίτσα έως το γήπεδο Αγριάς δημοπρατείται - σύμφωνα με υπόσχεση του υπουργού στο νομάρχη Μαγνησίας - επιβάλλεται, για λειτουργικούς και κυκλοφοριακούς καθαρά λόγους του Περιφερειακού, να ξεκινήσουν αμέσως οι διαδικασίες εκποίησης των παρακάτω μελετών, ώστε να είναι σε ωριμότητα δημοπράτησης:

1. Εργο παράκαμψης του Βόλου - είσοδος Μικροθήβες. Εργο Τμήμα Α/Κ Λαρίσης έως Μπουρμπουλήθρα. Εργο από Ι/Κ Αγίας Παρασκευής έως Ανακασιά.

2. Εθνική οδός από Α/Κ Βελεστίνου (ΠΑΘΕ) έως Α/Κ Λαρίσης (περιφερειακός).

3. Βελτίωση υφιστάμενου δικτύου Βόλου - Μικροθηβών στη θέση Αλιγόρεμα.

Η προεκτιμόμενη αμοιβή - κόστος των μελετών είναι 3.410.000 ευρώ.

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό τι μέτρα θα πάρει, ώστε με προτεραιότητα να χρηματοδοτηθούν οι μελέτες των παραπάνω έργων για να είναι ώριμα προς ένταξη και χρηματοδότηση για την κατασκευή τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ