Τετάρτη 27 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθήματα αστυνομοκρατίας

Εξαγωγή τεχνογνωσίας από τα μέτρα ασφάλειας των πλέον στρατιωτικοποιημένων Ολυμπιακών Αγώνων, που έγιναν στην Αθήνα το 2004, πραγματοποιεί η χώρα μας στην Αλβανία. Κατά την επίσκεψη του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., αντιστρατήγου Γ. Αγγελάκου στην Αλβανία, αποφασίστηκε να γίνεται εκπαίδευση αστυνομικών δυνάμεων της γειτονικής χώρας στην Ελλάδα, «με στόχο την περαιτέρω επαγγελματική τους κατάρτιση, στο πλαίσιο της μεταφοράς της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που αποκτήθηκε στον τομέα της ασφάλειας από την ΕΛ.ΑΣ. κατά την πραγματοποίηση της Ολυμπιάδας».

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή και τη Δεύτερα και ο Γ. Αγγελάκος συναντήθηκε με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης της Αλβανίας, Ιγκλι Τόσκα, τον Αλβανό ομόλογό του, Τεοντόρι Σολάκου, και τον επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης PAMECA, Κλάους Σμιντ.

Επίσης, συμφωνήθηκε η επανεξέταση της συμφωνίας συνεργασίας που υπογράφτηκε το 1992, μεταξύ των υπουργείων Δημόσιας Τάξης Ελλάδας και Αλβανίας, με στόχο τη βελτίωσή της, τη συνέχιση των συναντήσεων των όμορων αστυνομικών διευθύνσεων, τη συνάντηση ανά τετράμηνο ομάδων εμπειρογνωμόνων των δυο Αστυνομιών στους τομείς της δημόσιας και κρατικής ασφάλειας και στον τομέα της εκπαίδευσης και την καθιέρωση συναντήσεων ανά εξάμηνο των αρχηγών των δυο Αστυνομιών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ