Τετάρτη 24 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ
Διάκριση Μπάρκα

Σπουδαία διάκριση πήρε ο Κλεάνθης Μπάρκας στο Κύπελλο Ποδηλασίας Πίστας που διεξήχθη στη Μόσχα, πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση από ελληνικής πλευράς. Στον τελικό του αγωνίσματος Κέριν, ο Μπάρκας κατόρθωσε να κατακτήσει την 4η θέση, αφήνοντας μάλιστα μία θέση πίσω τον παγκόσμιο πρωταθλητή Ιταλό, Ρομπέρτο Κιάπα. Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα πήρε ο Γερμανός Γιαν Βαν Εϊντεν. Αρκετά καλή, ωστόσο, ήταν και η εμφάνιση των υπολοίπων Ελλήνων πρωταθλητών. Ο Νίκος Αγγελίδης στο χιλιόμετρο σημείωσε χρόνο 1.05.197/1000 καταλαμβάνοντας την 8η θέση στον τελικό. Την πρώτη θέση στο αγώνισμα, κατέκτησε ο Γάλλος Ρόμπερτ Τουέ με χρόνο 1.03.312/1000.

Στο Ολυμπιακό σπριντ αγωνίστηκαν οι Μπάρκας, Αγγελίδης και Σκούμπας οι οποίοι τερμάτισαν στην 8η θέση με χρόνο 1.01.745, κερδίζοντας παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος, όπως τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ. Νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Ισπανίας.

Στα 200 μέτρα ταχύτητας, οι Κλεάνθης Μπάρκας και Λάζαρος Σκούμπας κατέλαβαν την 15η και 28η θέση αντίστοιχα ανάμεσα σε 36 αθλητές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ