Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πλήρης αντιστροφή της αλήθειας

Για τα παιδιά του Εμφυλίου που σώθηκαν καθώς φιλοξενήθηκαν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, όπου και τους προσφέρθηκε απλόχερη βοήθεια για να μεγαλώσουν, να σπουδάσουν και να μορφωθούν, για να επιστρέψουν στην πατρίδα ολοκληρωμένοι επιστήμονες, γράφει ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΓΟΥΒΕΤΑΣ, με αφορμή σχετική επιστολή του Ν. Τσάγκα που δημοσίευσε ο «Ρ». Αναφέρει, ανάμεσα στα άλλα, ο επιστολογράφος μας:

«...Παιδιά, που "απήχθησαν βιαίως απ' τας αγκάλας των μανάδων τους", όπως έγραφαν οι εκθέσεις των ξένων και ντόπιων προπαγανδιστικών κέντρων, δεν υπήρξαν ποτέ.

Απεναντίας, οι κρατικές αρχές ήταν εκείνες που, με βρώμικη... πειθώ και εξοργιστική μαύρη προπαγάνδα σε βάρος του ΚΚΕ και του ΔΣΕ, εξανάγκασαν χιλιάδες αγνούς γονείς της άλλης μεριάς να στέλνουν τα παιδιά τους στην "παιδούπολη" - στρατόπεδο -γκέτο της βασίλισσας Φρειδερίκης, γνωστής για το ναζιστικό παρελθόν της, καθώς ήταν μέλος της οργάνωσης νεολαίας των ναζί τη δεκαετία του 1930. Ακόμη οι αρχές κολάκευαν ξετσίπωτα, ανεπιτυχώς βέβαια, τις χήρες μητέρες που ο άντρας τους είχε σκοτωθεί σε μάχη με τον κυβερνητικό στρατό, να στείλουν τα παιδιά τους στο... αναμορφωτήριο της "παιδούπολης". Ηταν γι' αυτούς οι επικίνδυνοι αυριανοί πολίτες της κοινωνίας...

Το "παιδοσώσιμο" του ΔΣΕ, σωτηρία για τα παιδιά που κινδύνευαν να σκοτωθούν είτε να πεθάνουν από την πείνα και τις κακουχίες, το αποκάλεσαν "παιδομάζωμα". Και το παιδομάζωμα της Φρείκης, όπως ήταν το παρώνυμο της Φρειδερίκης, το ονόμασαν "εθνοσωτήριο έργο". Αντιστροφή των όρων σε όλο το μεγαλείο!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ