Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
Αμαρτωλές και... ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ «συμπράξεις»

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στην προώθηση των «συμπράξεων» του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και το σχετικό νομοσχέδιο βρίσκεται στην τελική του διαμόρφωση. Χτες, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και Υγείας Ν. Κακλαμάνη, έγινε φανερό ότι ο τομέας της Υγείας θα είναι από τους πρώτους, όπου θα υλοποιηθεί το νέο μέτρο.

Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση - πάντα, στο όνομα των σοβαρών ελλείψεων και υπαρκτών λαϊκών αναγκών - παραχωρεί «ζωτικό χώρο» στη δράση και την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου και, μάλιστα, στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας. Σύμφωνα με τη λογική των «συμπράξεων», οι κεφαλαιοκράτες θα έχουν τη διοίκηση και εκμετάλλευση των ιατρικών μονάδων - εκτός των ιατρικών υπηρεσιών - για περίοδο έως και 30 χρόνων.

Η πιλοτική εφαρμογή των συμπράξεων στο χώρο ξεκινά από τα νοσοκομεία Κατερίνης και Κέρκυρας. Τα δύο νοσοκομεία είχε αναλάβει ο «εκλεκτός» των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μπατατούδης, ο οποίος δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις του και το κράτος απλώς έλυσε τη συνεργασία μαζί του. Εκτός από τις συμπράξεις, η κυβέρνηση έχει στην ατζέντα της και τις εκποιήσεις νοσοκομειακών «φιλέτων», όπως του «Ασκληπιείου Βούλας», για το οποίο ενδιαφέρονται Αμερικανοί επιχειρηματίες.


ΣΕΛ.  9

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ