Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... σφαγμένα

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ με τις κατασχέσεις παράνομων αμνοεριφίων, που προορίζονται για την πασχαλινή αγορά, έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους στην ειδησεογραφία και τα αρμόδια υπουργεία προβάλλουν τη δραστηριότητα των υπηρεσιών τους.

Το τι έχουν κάνει, φυσικά, όλο τον προηγούμενο καιρό τα ίδια υπουργεία για τον Ελληνα κτηνοτρόφο, αλλά και τον Ελληνα καταναλωτή, δεν απασχολεί φυσικά κανέναν.

Ετσι, οι πάντες πλήττονται, και από την ακρίβεια που επικρατεί στην αγορά, και από τους ανεξέλεγκτους μεσάζοντες, και από την υποδομή για την ενίσχυση της κτηνοτροφίας, που είναι ως γνωστόν ανύπαρκτη, αφού η ΕΕ έχει αρνητική γνώμη για το θέμα.

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ αμφιβολία ότι το ΝΑΤΟ θα αποφάσιζε την παραμονή των δυνάμεών του στην περιοχή του Κοσσόβου. «Είναι απαραίτητη η επιχειρησιακή δράση της KFOR», δήλωσε ο γραμματέας του οργανισμού...

Τώρα το για ...ποιον είναι απαραίτητη, είναι, φυσικά, ένα άλλο θέμα. Σίγουρα, πάντως, όχι για τους κατοίκους της περιοχής και, συνολικά, για τα Βαλκάνια. Μήπως κανείς μπορεί να υποστηρίξει ότι η ΝΑΤΟική παρουσία επί τόσα χρόνια έλυσε κάποιο πρόβλημα;

Αντιθέτως, οι αντιπαραθέσεις οξύνονται, οι Αμερικανοί και οι ΝΑΤΟικοί συνεχίζουν να παρεμβαίνουν, «παίζοντας» τους διαιτητές, και η πολιτική του «διαίρει και βασίλευε» θριαμβεύει σε βάρος των λαών της Βαλκανικής.

Φυσικά, η ελληνική συμμετοχή (μέσω του κ. Βαληνάκη) στη διήμερη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών που αποφάσισαν τα παραπάνω κάθε άλλο παρά αντίθετη στις αποφάσεις ήταν. Ο υφυπουργός των Εξωτερικών έσπευσε απλά να δηλώσει ότι πρέπει να λυθούν τα προβλήματα στη Βαλκανική «με λύσεις αμοιβαία αποδεκτές».

Σε συνδυασμό, βέβαια, με την παρουσία στρατιωτικής δύναμης και την ενίσχυσή της, καταλαβαίνουμε και ποιος θα επεξεργαστεί τις «λύσεις» και πώς θα εξασφαλίσει την «αποδοχή» τους.


Γρηγοριάδης Κώστας


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ