Σάββατο 23 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τι προστατεύουν;

Τώρα, σωθήκαμε - σχολιάζαμε ειρωνικά, όταν οι τότε κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ - με τη σύμφωνη γνώμη της ΝΔ - ξεκίνησαν την ίδρυση των λεγόμενων Ανεξάρτητων Αρχών. Οι κατοπινές εξελίξεις έκαναν φανερό ότι οι «Ανεξάρτητες Αρχές», ούτε πραγματικά ανεξάρτητες είναι, ούτε ικανές, βέβαια, να προστατεύσουν τα όποια δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα και ελευθερίες. Δεν είναι λίγες οι φορές, δε, που έπαιξαν και το ρόλο του «φύλλου συκής», για την καταστρατήγηση δημοκρατικών ελευθεριών.

Σημειώνουμε τα παραπάνω, γιατί η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα απαγορεύει τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όλων όσοι εξαπάτησαν το κράτος την περίοδο 1997 έως το 2004 και πήραν απαλλαγή από το Στρατό, για λόγους υγείας, που εκρίθησαν αρμοδίως ψευδείς.

Με άλλα λόγια, έχουμε άλλο ένα χειροπιαστό παράδειγμα - απόδειξη, για το πόσο ...περίεργα αντιλαμβάνεται η προαναφερόμενη Αρχή τα προσωπικά δεδομένα και την προστασία τους. Πόσο μάλλον, όταν σκεφθείς ότι οι περιπτώσεις παράνομων απαλλαγών στράτευσης αφορούν συνήθως σε «γνωστά ονόματα»...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ