Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τους θυμάστε;

Γρηγοριάδης Κώστας

Επιλέχθηκε, λοιπόν, και η ξένη (βρετανική) εταιρία που θα αναλάβει τη... μελέτη του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας μας, για να ακολουθήσει η κυβερνητική χατζάρα. Ποιο θα είναι το πρώτο πρόβλημα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η ξένη εταιρία; Τα όρια συνταξιοδότησης (!), σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες. Επίσης, το ποσοστό της σύνταξης επί του μισθού, τους όρους συνταξιοδότησης κλπ. κλπ.

Τώρα, εσείς θα πείτε ότι θυμάστε τον πρώην υπουργό Εργασίας, Μ. Παπαϊωάννου, να σκίζει, προεκλογικά, τα ιμάτιά του και να δηλώνει σε όλους τους τόνους ότι «δεν πρόκειται να αλλάξουν τα όρια συνταξιοδότησης». Οπως σίγουρα θυμάστε ολόκληρο τον κυβερνητικό θίασο να... δεσμεύεται ότι «δε θα θιγούν τα ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα»...

Πολύ φοβούμαστε ότι όσοι τους πίστεψαν και τους ψήφισαν, πολύ σύντομα θα αισθανθούν «κοψοχέρηδες», αλλά θα πράξουν καλύτερα, αν, αντί να κόβουν... χέρια, συσπειρωθούν έγκαιρα και μαχητικά με όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα να μην περάσουν τα ισοπεδωτικά σχέδια της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ