Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διαδήλωσαν τα κοινά τους αιτήματα

Κοινή συγκέντρωση στο εμπορικό κέντρο της πόλης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι και οι αυτοαπασχολούμενοι της Λάρισας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου, του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού, του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων. Η κινητοποίηση αποτέλεσε, ταυτόχρονα, προσκλητήριο αγώνα σ' όλους τους εργαζόμενους - καταναλωτές και τα άλλα λαϊκά στρώματα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής, που εντείνει την ακρίβεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι Β. Σταμουλάκης πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων, Ν. Τζίκας πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και Δ. Καγκελάρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ.

Εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες διαδήλωσαν χτες και στην Καρδίτσα, συμμετέχοντας στην πικετοφορία που διοργάνωσαν ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων. Τη σκυτάλη παίρνουν σήμερα τα Τρίκαλα, με τη συγκέντρωση πού προγραμματίζεται στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Μακεδονία - Θράκη

Μαχητικές συγκεντρώσεις, πορείες και εξορμήσεις έγιναν στην Αλεξανδρούπολη, στην Κοζάνη, στη Φλώρινα, στην Κομοτηνή και σε άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση της Αλεξανδρούπολης. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο και οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ πραγματοποίησαν μαχητική πορεία στο κέντρο της πόλης. Εκαναν στάση έξω από τα μεγάλα πολυκαταστήματα («Μασούτης» και «Κορυφή») και φωνάζοντας συνθήματα απαίτησαν «ανθρώπινο ωράριο ανθρώπινη δουλιά, όχι άλλα κέρδη για τ' αφεντικά».

Γιάννενα

Στα Γιάννενα, η μαχητική συγκέντρωση εμποροϋπαλλήλων και αυτοαπασχολούμενων πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημαρχείο της πόλης, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εμπορικών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων και της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ΒΔ Ελλάδας και Νήσων. Στη συγκέντρωση μίλησε, εκ μέρους των εμπορικών και ιδιωτικών υπαλλήλων, η πρόεδρος του σωματείου η Τ. Κίτσου.

Κρήτη

Στο Ηράκλειο, η κοινή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην πλατεία των Λιονταριών, με απόφαση που πήρε η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μετά από πρόταση της Επιτροπής Αγώνα, παραμερίζοντας τους φαρισαϊσμούς του στελέχους της ΠΑΣΚΕ και προέδρου του Σωματείου, κ. Ρουσάκη.

Στη ΓΣ αποφασίστηκε, επίσης, οι εμποροϋπάλληλοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι να απεργήσουν, όταν θα συζητιέται το αντεργατικό νομοσχέδιο στη Βουλή, καλούνται, δε, οι μικρομεσαίοι έμποροι σε αγωνιστικό συντονισμό.

Στο χώρο της συγκέντρωσης, χαιρετισμούς απηύθυναν εκπρόσωποι ταξικών σωματείων, συνδικαλιστές, ο Μερσυνιάς Μάνθος μέλος της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και η Γιάννα Κατσαρού από την Επιτροπή Αγώνα. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης με κατάληξη τα γραφεία της Νομαρχίας.

Στα Χανιά, η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, στις 7 το απόγευμα, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ