Τρίτη 19 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Καταστροφές στις καλλιέργειες

Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ στη Βουλή

Οι καταστροφές που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στις αγροτικές καλλιέργειες του Νομού Καρδίτσας είναι το θέμα της Ερώτησης που κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας, Ν. Γκατζής και Αντ. Σκυλλάκος, προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο κείμενο της Ερώτησης αναφέρεται: «Σοβαρές ζημιές προξένησε η πρόσφατη σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Νομού Καρδίτσας. Μεγάλες καταστροφές προξένησε στο Δήμο Αρνης, ιδιαίτερα στην περιοχή Ματαράγκα, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα με καλλιέργειες σιτηρών, καλαμποκιού, τεύτλων και τριφυλλιού, καθώς και σε κηπευτικά. Ακόμη, μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν και στο Δήμο Καλλιφωνίου στις καλλιέργειες των Δημοτικών Διαμερισμάτων (ΔΔ) Ζαϊμίου, Καλλιφωνίου, Δαφνοσπηλιάς και Παλιουρίου, όπου εκτός των άλλων καταστροφών τεράστιες είναι οι ζημιές στα αμπέλια. Επιπλέον, η ισχυρή βροχόπτωση είχε σαν αποτέλεσμα να καταστραφεί το ορεινό δίκτυο. Καταστροφές έγιναν και σε καλλιέργειες του Δήμου Κάμπου και συγκεκριμένα στο ΔΔ Πτελοπούλας. Οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν από το χαλάζι είναι σε απόγνωση και ζητούν να γίνουν άμεσα οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».

Καταλήγοντας οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό, «τι μέτρα προτίθεται να πάρει για να καταγραφούν άμεσα οι καταστροφές και να αποζημιωθούν πλήρως, χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, όλοι οι πληγέντες;».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ