Σάββατο 16 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΕΔΥΕ
«Η Ακρόπολη δεν είναι διαφημιστής»!

«Πρέπει να σταματήσει τώρα η χυδαία εμπορευματοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, που προωθεί με ταχείς ρυθμούς η κυβέρνηση», υπογραμμίζει η ΕΕΔΥΕ σε καταγγελία της, με αφορμή την παραχώρηση της Ακρόπολης στην πολυεθνική «Φίλιπς» για να χρησιμοποιηθεί σε διαφήμιση.

Η ΕΕΔΥΕ «καταγγέλλει την απόφαση της κυβέρνησης για το ξεπούλημα της Ακρόπολης και τη μετατροπή της σε "αξεσουάρ" των προϊόντων του πολυεθνικού μονοπωλίου της "PHILIPS"» και χαρακτηρίζει ως «απαράδεκτη» τη σχετική γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου υπέρ του αιτήματος της εταιρίας.

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι μεγάλες» συνεχίζει η ΕΕΔΥΕ. «Τη δική της πολιτική υλοποιεί η απόφαση του ΚΑΣ. Την πολιτική που βλέπει τον πολιτισμό σαν συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας στον παγκοσμιοποιημένο ανταγωνισμό των πολυεθνικών, που μετατρέπει την πολιτιστική κληρονομιά σε εμπόρευμα και τον πολιτισμό σε μια τεράστια βιομηχανία του θεάματος, ακυρώνοντας στην πράξη τον μορφωτικό και παιδαγωγικό του ρόλο στην κοινωνία, υπονομεύει και καταργεί τις όποιες δυνατότητες για πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη του λαού και ιδιαίτερα της νεολαίας».

Τέλος, η ΕΕΔΥΕ, αφού σημειώνει ότι η Ακρόπολη «δεν είναι διαφημιστής λαμπτήρων», αλλά «σύμβολο πολιτισμού για τους λαούς όλου του κόσμου», «καλεί το λαό της Αθήνας, τους εργαζόμενους και τη νεολαία να καταδικάσουν τη συγκεκριμένη πολιτική», να αντισταθούν ώστε να μην εφαρμοστεί.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ