Πέμπτη 14 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΔΟ - ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΑΠ και ΠΑΣΠ υπόλογες για τη νοθεία

Η πρόθεση των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ να νοθεύσουν όπου μπορούν τη διαδικασία των εκλογών και να αποσπάσουν ευνοϊκά γι' αυτούς αποτελέσματα, αποδείχτηκε με κραυγαλέο τρόπο χτες στο ΤΕΙ της Αθήνας, όπου αναβλήθηκαν τελικά οι εκλογές σε δυο συλλόγους.

Στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (ΣΔΟ) και στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών (ΣΤΕΦ) του ΤΕΙ, οι εκλογικοί κατάλογοι με βάση τους οποίους θα διεξάγονταν χτες οι εκλογές ήταν γεμάτοι με ονόματα σπουδαστών που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου, είτε γιατί είχαν πάρει πτυχίο πριν αρκετά χρόνια, είτε γιατί δεν ήταν ποτέ εγγεγραμμένοι στο ΤΕΙ. Το «μαγείρεμα» των εκλογικών καταλόγων ήταν τόσο εκτεταμένο που δε θα μπορούσε να αποδοθεί σε λάθος, ενώ οι γραμματείες των σχολών δεν ήταν σε θέση να δώσουν στους συλλόγους έγκυρους εκλογικούς καταλόγους. Για παράδειγμα, εμφανίζονταν πάνω από 250 πτυχιούχοι στο Τμήμα Εργων Υποδομής, πάνω από 90 στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας, πάνω από 180 στο Τμήμα Πληροφορικής κ.ο.κ. Εκτιμάται ότι το σύνολο των εγγεγραμμένων «μαϊμού» άγγιζε τα 1.000 άτομα!

Η Πανσπουδαστική ΚΣ αποκάλυψε χτες το πρωί αυτό το όργιο νοθείας και οι υπόλοιπες παρατάξεις αναγκάστηκαν να παραδεχτούν ότι δεν είναι δυνατό να διεξαχθούν εκλογές με αυτούς τους εκλογικούς καταλόγους. Ετσι, οι εκλογές στους δυο παραπάνω συλλόγους αναβλήθηκαν και το πιθανότερο είναι να αποφασιστεί νέα ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους. Να σημειώσουμε ότι η ΔΑΠ ήταν πρώτη δύναμη πέρσι στη ΣΤΕΦ με ποσοστό πάνω από 60% και στη ΣΔΟ ήταν πρώτη δύναμη η ΠΑΣΠ με ποσοστό 47,4%. Επομένως και οι δυο παρατάξεις φέρουν μεγάλες ευθύνες για την εικόνα που παρουσίαζαν χτες οι εκλογικοί κατάλογοι, δεδομένου ότι η απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΣΕΕ (και η πάγια απαίτηση της ΠΚΣ) ήταν να ελεγχθούν έγκαιρα οι εκλογικοί κατάλογοι για να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο της διαδικασίας.

Η ΠΚΣ, που δυστυχώς βλέπει να επιβεβαιώνονται με δραματικό τρόπο οι καταγγελίες που έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα σχετικά με τις προθέσεις της ΔΑΠ να νοθεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις παραπάνω μεθοδεύσεις. «Θέλουν να πάρουν μεγάλα ποσοστά για να κάνουν κουμάντο στη σχολή, για να στηρίζουν την πολιτική της υποβάθμισης και της ιδιωτικοποίησης», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΠΚΣ σχετικά με τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ στους δυο συλλόγους όπου αποκαλύφθηκε η νοθεία.

  • Αντίστοιχα στις σχολές του ΤΕΙ Καβάλας, ΣΔΟ και ΣΤΕΦ, σπουδαστές από την Πανσπουδαστική ΚΣ βρήκαν γύρω στους 80 φακέλους συνολικά, πίσω από τα παραβάν των δύο σχολών. Οι φάκελοι ήταν άδειοι, σφραγισμένοι και κάποιοι από αυτούς σκισμένοι. Τα στοιχεία που βρέθηκαν παραπέμπουν στη μέθοδο της «αλυσίδας». Η ΠΚΣ εκτιμά ότι την ευθύνη έχει η ΔΑΠ, ενώ ακούγονταν φήμες ότι νοθεία έγινε και στους εκλογικούς καταλόγους. Σύμφωνα με καταγγελία του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του ΤΕΙ Καβάλας που κατατέθηκε στον πρόεδρο του ΤΕΙ Αν. Μπόγλου, το στέλεχος της ΔΑΠ Γ. Μητρούσης πιάστηκε επ' αυτοφώρω να κάνει διάρρηξη γραφείου των διοικητικών υπαλλήλων όπου υπήρχαν αρχεία με τα προσωπικά στοιχεία των σπουδαστών.
  • Ομάδα 7 φασιστοειδών και στην οποία μόνο ένας ήταν φοιτητής προσπάθησαν να ακυρώσουν τη διεξαγωγή των εκλογών στο Τμήμα του Πολυτεχνείου του ΑΠΘ στη Βέροια όπου για πρώτη φορά έγιναν εκλογές. Ενοχλημένη από τη δράση της Πανσπουδαστικής ΚΣ και τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου της παράταξης, η ομάδα των φασιστοειδών έβγαλε την κάλπη έξω από την αίθουσα και χτύπησε βάναυσα το στέλεχος της ΚΝΕ Πέτρο Φιλιππίδη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ