Κυριακή 10 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΚΑΙ ΤΕΙ
«ΔΙΑ ΒΙΟΥ» ΑΜΑΘΕΙΑ η Παιδεία της αγοράς

Ψήφο στην ΠΚΣ την Τετάρτη σημαίνει αντίσταση και αγώνα για δημόσια και δωρεάν, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία του λαού

Στην τελική ευθεία της μάχης των φοιτητικών εκλογών ρίχνονται οι δυνάμεις της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Διεκδικώντας ψήφο αντίστασης στα κυβερνητικά σχέδια, να γίνει η Παιδεία έρμαιο των ορέξων του μεγάλου κεφαλαίου, ψήφο αξιοπρέπειας και αγώνα για δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση που θα υπηρετεί την επιστήμη και την κοινωνική πρόοδο.

Την ίδια ώρα τα μέτρα που προωθεί με εντατικούς ρυθμούς η κυβέρνηση στο χώρο της Παιδείας δείχνουν για τη μεγάλη μάζα των παιδιών το δρόμο της «διά βίου» αμάθειας και της υπερεκμετάλλευσης.

Τα κυβερνητικά μέτρα έχουν οδηγό τις αποφάσεις της ΕΕ, μέσα από τις οποίες το μεγάλο κεφάλαιο επιτακτικά ζητά ακόμα μεγαλύτερα κέρδη και στην κατεύθυνση αυτή αξιώνει η Παιδεία και ιδιαίτερα η ανώτατη εκπαίδευση να εντάσσεται όλο και περισσότερο στον πόλεμο των αγορών. Αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού είναι η πραγματική μόρφωση να υποχωρεί για χάρη της εξυπηρέτησης της «ανταγωνιστικότητας» και μιας φτηνής κατάρτισης με στόχο την παραγωγή «απασχολήσιμων».

Μ’ αυτά τα δεδομένα, επιτακτική είναι πλέον η ανάγκη να δυναμώσει μέσα στα Πανεπιστήμια ένα κίνημα πολιτικοποιημένο, που θα αντιπαλεύει αποτελεσματικά την κυρίαρχη σήμερα πολιτική και θα διεκδικεί δυναμικά Παιδεία δημόσια και δωρεάν στην υπηρεσία των συμφερόντων του λαού.


ΣΕΛ.  7   -   11

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ