Κυριακή 10 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
«ΟΧΙ» σε «ευρωσύνταγμα» και ΕΕ
  • Συγκέντρωση την Τρίτη, 12 Απρίλη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή
  • Την ίδια μέρα και ώρα, στο Αγαλμα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Μαζικά και μαχητικά οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ΕΒΕ, οι νέοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης καλούνται να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται από το ΚΚΕ, την Τρίτη 12 Απρίλη, στις 7 μ.μ., με σύνθημα «ΟΧΙ στο "ευρωσύνταγμα" και την ΕΕ». Στην Αθήνα, η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Κάνιγγος και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή, ενώ στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση θα γίνει στο Αγαλμα του Βενιζέλου.

Συγχρόνως, το ΚΚΕ προτρέπει το λαό, με τη συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις, να εκφράσει την αγανάκτησή του και τη διάθεσή του να αντιπαλέψει την εφαρμοζόμενη πριν από το ΠΑΣΟΚ και σήμερα από τη ΝΔ πολιτική, που τον οδηγεί στη φτώχεια και την ανεργία. Μια πολιτική, της οποίας στήριγμα και καθοδηγητής είναι η ΕΕ, που με το λεγόμενο ευρωσύνταγμα γίνεται ακόμα πιο αντιδραστική, πιο επιθετική υπέρ των συμφερόντων της πλουτοκρατίας.

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα καλούνται, με τη συμμετοχή τους στις συγκεντρώσεις της 12ης Απρίλη, να διατρανώσουν:

- Καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

- Καμία αυταπάτη ότι η ΕΕ μπορεί να αποκτήσει φιλολαϊκό Σύνταγμα και πολιτική, όπως υποστηρίζει ο ΣΥΝ.

Να διεκδικήσουν δημοψήφισμα για να ενημερωθεί ο λαός, ώστε να δυναμώσει η λαϊκή ανυπακοή κατά της ΕΕ και των νόμων του κεφαλαίου.

Οι προσυγκεντρώσεις της Αθήνας

- Στην πλατεία Βάθης, στις 6.30 μ.μ., για τις κλαδικές Αχτίδες και τους κλαδικούς Τομείς της Οργάνωσης Αθήνας της ΚΝΕ, και

- Στην Ομόνοια, στις 6.30 μ.μ., για τις εδαφικές Αχτίδες και τους εδαφικούς Τομείς της ΚΝΕ.

Συζητούν και ενημερώνουν για το περιεχόμενό του

Εκδηλώσεις - συγκεντρώσεις διοργανώνονται και τις επόμενες μέρες από ΚΟ του ΚΚΕ και μαζικούς φορείς για το «ευρωσύνταγμα»:

- Από την Αχτιδική Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ σήμερα Κυριακή, στις 8 μ.μ., στο ξενοδοχείο «ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ». Θα μιλήσει ο Αγγ. Βρεττός, στέλεχος του Κόμματος.

- Από την ΚΟΘ του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Επιβατών, με ομιλητή τον Γ. Χουρμουζιάδη, βουλευτή του Κόμματος.

- Από την ΚΟΘ του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 10 π.μ., στο Δημαρχείο Ευόσμου, με ομιλητή τον Αγγελο Τζέκη, βουλευτή του Κόμματος.

- Στα Γαλανέικα Λαμίας, σήμερα Κυριακή, στις 10.30 π.μ., θα μιλήσει ο Τ. Χρονάς.

-- Στην Καλλιθέα, στο καφενείο επί των οδών Φιλαρέτου και Αριστείδου, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ. Θα μιλήσει ο Γ. Νάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Λιβαδειάς, σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ., στο «Σινέ Φίλιππος», με ομιλητές τους Γιώργο Κατρούγκαλο καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και Νίκο Τσιούνη, μέλος της Γραμματείας της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη».

- Από τη ΝΕ Σερρών του ΚΚΕ, σήμερα Κυριακή, στις 11 π.μ., στην αίθουσα «Ορφέας». Θα μιλήσει ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

- Από τη ΝΕ Πέλλας του ΚΚΕ, αύριο Δευτέρα 11/4, στις 8 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών. Θα μιλήσουν ο Φίλιππος Γεωργουδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Μάνος Κανάκης, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Εδεσσας.

Περιοδείες

Στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης των εργαζομένων για το περιεχόμενο του «ευρωσυντάγματος», προγραμματίζονται και οι παρακάτω περιοδείες:

- Αύριο Δευτέρα, στις 8 π.μ., στα Διυλιστήρια Ασπροπύργου με τον Δ. Κουμπούρη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Αύριο Δευτέρα, στις 9 π.μ., στο ΟΑΚΑ με τον Γ. Πέρρο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Την Τρίτη 12/4, στις 9 π.μ., στην ΥΠΑ στη Γλυφάδα, με τον Γ. Τούσσα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ