Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΣΙΜΕΝΤΑ «ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ»
Νέος τραυματισμός στο «γκέτο»

Απαράδεκτες οι συνθήκες εργασίας, κατάγματα στα χέρια έπαθε ο χειριστής Χρ. Μαρίτσας

Ενα ακόμα εργατικό ατύχημα, το δεύτερο τους τελευταίους μήνες, συνέβη την Πέμπτη το απόγευμα, στο νταμάρι του Ευαγγέλου «Ασφαλτοτεχνική ΕΠΕ», στην περιοχή Τρουμπέτα στην Κέρκυρα, όταν έπεσαν όγκοι από πέτρες και τραυματίστηκε ο χειριστής της εταιρίας Χρ. Μαρίτσας.

Αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά από την πρώτη, καθώς ο εργαζόμενος έπαθε διπλό κάταγμα στα χέρια, ενώ είχε και άλλα χτυπήματα σε όλο σώμα. Η επιχείρηση του Ευαγγέλου κατέβαλλε, όπως και την προηγούμενη φορά, προσπάθειες απόκρυψης και αποσιώπησης του περιστατικού, για ευνόητους λόγους. Εν μέρει το κατάφερε, αφού αρκετά ΜΜΕ στην Κέρκυρα ελέγχονται από συνιδιοκτήτες στην ίδια περιοχή των νταμαριών και άλλων παραπλήσιων επιχειρήσεων.

Να σημειωθεί ότι οι συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους στη συγκεκριμένη επιχείρηση είναι τραγικές. Μόνο από τύχη ως τώρα έχουμε μόνο τραυματισμούς. Ενδεικτικό είναι ότι οι 40 εργαζόμενοι που δουλεύουν στην περιοχή, εργάζονται κάτω από κάθετο γκρεμό πάνω από 100 μέτρα μήκος και μεγαλύτερο από 500 μέτρα! Επίσης, σύμφωνα και με παλιότερες καταγγελίες εργαζομένων, το προσωπικό εργάζεται κάτω από πρωτοφανή εκβιασμό που εξασκείται από την πλευρά της εργοδοσίας. Εργάζονται ως και τις μεταμεσονύκτιες ώρες και με τις πιο αντίξοες συνθήκες εργασίας. Σε κάποιες περιπτώσεις συμπληρώνουν μέχρι και 15 - 17 ώρες συνεχόμενης εργασίας. Ο τραυματίας τόσες ώρες δούλευε...

Παράλληλα, ο εργοδότης δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων, τους κατατρομοκρατεί για να μη συμμετέχουν σε εργατικά σωματεία και δεν πληρώνει με τις προβλεπόμενες συμβάσεις, ενώ καθυστερεί τις πληρωμές απαράδεκτα. Αυτή τη στιγμή οφείλει σε όλους τους εργαζόμενους άδειες και επιδόματα 3 - 5 ετών, καθώς και τη μισθοδοσία του Απρίλη! Οσον αφορά τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται, τόσο από την Επιθεώρηση Εργασίας όσο και από την Επιθεώρηση Μεταλλείων, είναι «πολυτέλειες» και ουσιαστικά για τα μάτια του κόσμου!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ