Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 55
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΤΕΛΙΚΟΙ Α1
Τρίτο και καθοριστικό;

Αν ο Παναθηναϊκός επικρατήσει του ΠΑΟΚ στέφεται πρωταθλητής, αν όχι η προσπάθεια συνεχίζεται

Τα πάντα είναι έτοιμα στο ΟΑΚΑ (19.15 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) από τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού για μια μεγάλη γιορτή απόψε. Αλλωστε, ο δεύτερος τίτλος της χρονιάς, μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκα που παράλληλα, θα είναι και το τρίτο συνεχόμενο πρωτάθλημα Ελλάδας θα πρέπει να πανηγυριστεί δεόντως. Με μια όμως βασική προϋπόθεση. Οι «πράσινοι» να επικρατήσουν του ΠΑΟΚ για τρίτη φορά και αμέσως οι... σαμπάνιες θα ανοιχτούν. Παρά τις «πυρετώδεις» ετοιμασίες, ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δε δείχνει να συγκινείται και ιδιαίτερα από την πανηγυρική ατμόσφαιρα. Συνεχώς τονίζει στους παίκτες του ότι θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι, αφού ο ΠΑΟΚ είναι ικανός να κάνει τη ζημιά και θέλει ιδιαίτερη προσοχή. Απ' ό,τι φαίνεται όμως και οι παίκτες του συμμερίζονται πλήρως τις απόψεις του τεχνικού τους. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Ζέλικο Ρέμπρατσα που τονίζει ότι πρώτα υπάρχει το παιχνίδι, με αυτό θα πρέπει να ασχοληθούν όλοι και μετά θ' ακολουθήσουν τα πανηγύρια.

Οσο για την ένταση που δημιουργήθηκε στο παιχνίδι της Θεσσαλονίκης, μετά τις «κοκορομαχίες» Μποντιρόγκα - Κολντεμπέλα, αλλά και το τραυματισμό του Ρότζερς, και συντηρείται όλες αυτές τις μέρες, οι διοικούντες της αθηναϊκής ομάδας έκαναν έκκληση στους οπαδούς τους να την ξεπεράσουν και να έχουν κόσμια συμπεριφορά, τόσο κατά τη διάρκεια όσο και μετά τον αγώνα.

Στην αντίπερα όχθη, με ελπίδες λιγοστές αλλά με σκοπό να κάνουν τα πάντα ώστε να τις διατηρήσουν ακέραιες, κατεβαίνουν στην Αθήνα οι Θεσσαλονικείς. Τα πράγματα μετά την ήττα στο γήπεδό τους έχουν γίνει πολύ δύσκολα για αυτούς. Πάντως όλοι δηλώνουν στο «Δικέφαλο» ότι ακόμα δεν τελείωσαν. Ενδεικτικά είναι τα λόγια του Κώστα Φλεβαράκη: «Το είχα πει και πριν από τους αγώνες ότι ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα από μας. Το σκορ όμως είναι 2-0, κι όχι 3-0. Γι' αυτό, οφείλουμε να παλέψουμε. Αν πέσουμε, να πέσουμε με ψηλά το κεφάλι», τόνισε ο κόουτς του ΠΑΟΚ.Οι «ασπρόμαυροι» αναζητούν τον καλό τους εαυτό, όπως στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, κάτι που τους έλειψε στους δυο πρώτους τελικούς.

Απουσίες και όνειρα...

Με απουσίες παικτών εκατέρωθεν αλλά και όνειρα για τη νίκη που θα τους δώσει σημαντικό πλεονέκτημα για τη συνέχεια, Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο ΣΕΦ (21.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ) ρίχνονται σήμερα στην τρίτη «μάχη» του μικρού τελικού. Για πολλούς το πιο καθοριστικό παιχνίδι, αφού όποια ομάδα κάνει το 2-1 αποχτάει σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων της. Στον Ολυμπιακό ο Γιάννης Ιωαννίδης, που θα στερηθεί των υπηρεσιών του Αντε Μένσα, επισήμανε στους παίκτες του να προσέξουν τα λάθη που έκαναν στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Στην ΑΕΚ χωρίς τον Ιάκωβο Τσακαλίδη αλλά με σχέδιο έτοιμο για τη νίκη στο Φάληρο, ο Ντούσαν Ιβκοβιτς προετοίμασε την ομάδα του για τον κρίσιμο αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ