Πέμπτη 31 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ισοτιμούν τα πτυχία με τρίχρονα bachelor!

Μαζί με το ΣΥΝ, ψήφισαν το νομοσχέδιο για την αναγνώριση τίτλων σπουδών στη Βουλή. Ανοιξαν το δρόμο για την πλήρη υποβάθμιση των ελληνικών πτυχίων και την αναγνώριση των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Ηδη, έχουν αρχίσει οι κάθε λογής «επιχειρηματίες» της Παιδείας να διαφημίζουν τα ψευτοκολέγιά τους σαν ανώτατα ιδρύματα! Για να πάρουν κομμάτι της πίτας της Ανώτατης Εκπαίδευσης!

Υποβιβάζουν τα επαγγελματικά μας δικαιώματα!

Μια μέρα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, το υπουργείο Εσωτερικών το εφάρμοσε με Διάταγμα, σχετικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο. Από εδώ και στο εξής στις κατηγορίες της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ, απόφοιτοι πανεπιστημίων), της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ, απόφοιτοι ΤΕΙ) περιλαμβάνονται και οι «κάτοχοι τίτλου μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν αποκτηθεί σε χώρες - μέλη της ΕΕ» (ΦΕΚ 63, 9 Μάρτη 2005).

ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, μας αξιολόγησαν με 40% κόψιμο των κονδυλίων για σίτιση, στέγαση, συγγράμματα!

Αυτή είναι η αξιολόγησή τους! Η ιδιωτικοποίηση, η υποβάθμιση, να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρουμε ένα πτυχίο χωρίς αντίκρισμα, που το μόνο που θα μας εξασφαλίζει θα είναι η διά βίου υπερεκμετάλλευση! Οι μάσκες έπεσαν!

ΔΑΠ - ΠΑΣΠ χειροκροτούν!

Τώρα αποδεικνύεται γιατί η ΔΑΠ στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνησή της και όλο αυτό το διάστημα λέει ότι βλέπουμε φαντάσματα κι ότι μετά τη δική της παρέμβαση το νομοσχέδιο για την ισοτίμηση δεν υποβαθμίζει τα πτυχία. Η ίδια η κυβέρνηση τούς διαψεύδει.

«Πρότασή» της από το 1995 είναι η αξιολόγηση, όπως και η ιδιωτικοποίηση, η κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και η ΔΑΠ είναι επίσης, που προτείνει να φεσωθούν οι φοιτητές με δάνεια για να καταργηθεί πλήρως η δωρεάν Παιδεία!

Τώρα αποδεικνύεται γιατί η ΠΑΣΠ φοράει τη μάσκα του αγωνιστή, για να κρύψει τη συναίνεσή της και τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έφερε την πρώτη οδηγία για την ισοτίμηση των πτυχίων με τα ΚΕΣ και τα ΙΕΚ! Συμμετοχή υπό όρους του ιδιωτικού τομέα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, λέει στις θέσεις της η ΠΑΣΠ. Αυτά εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τώρα!

Οι φοιτητές θα τους γυρίσουν την πλάτη. Ψήφος σε ΔΑΠ - ΠΑΣΠ είναι ψήφος σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι. Ψήφος στην ΠΚΣ σημαίνει αποδυνάμωση των σχεδίων τους. Είναι μήνυμα καταδίκης της πολιτικής τους. Είναι ψήφος για φοιτητικό κίνημα ισχυρό, διεκδικητικό! Είναι ψήφος για πτυχία με αξία - δουλιά με δικαιώματα!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ