Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
Θολό ποτάμι

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα «ΝΕΑ»
δηλαδή, κατεβασιά

που φέρνει μαζί της ό,τι βρίσκει στο διάβα του ο ποταμός

που σημαίνει, μην ψαρώνετε με τη «δημοσιογραφία των αποκαλύψεων»: Διάφοροι πετάνε στο τραπέζι, το χαρτί της υπηρεσίας με την οποία συνδέονται.

Ενα διάβασμα στα ψιλά οδηγεί σε μία όχι και τόσο αβάσιμη πρόβλεψη ότι ο αμνός θα αποδοθεί ως αμνός και με δικαστική βούλα. Ενα λαθάκι στη μετάφραση του πρώτου παραπεμπτικού, ένα λαθάκι στο κείμενο της δίωξης, ένα χαμένο υπηρεσιακό έγγραφο, δε θέλει πολύ για να αποδοθεί καθαρός ο νέος. Θα δείξει.

Ο ίδιος, πάντως, δηλώνει έτοιμος να υποβάλει αίτηση στην πρεσβεία για βίζα προς τις ΗΠΑ. Οπου, ως γνωστόν, για να μπεις, υπογράφεις φαρδιά πλατιά ότι δεν είσαι ναρκομανής, ομοφυλόφιλος και κομμουνιστής. Το πρώτο το διαπιστώνουν πλέον μ' ένα φύσημα. Τα άλλα δύο πρέπει να τα δηλώσεις. Το δεύτερο, ει δυνατόν, και με ιατρική γνωμάτευση αλά Καλλίνικος. Για το τρίτο προσκομίζει ως απόδειξη αυτό που έγραψε στον τοίχο των γραφείων της ΠΠΣΠ όπου ανήκε, το «θάνατος στους κομμουνιστές».

Κι άντε τρέχετε οι υπόλοιποι να βρείτε ποιος για ποιον δούλευε από το 1993...

Κατά τ' άλλα, κρίση και τρομοθωράκιση πάνε μαζί.

Οσο για την ελπίδα της «Καθημερινής» ότι με το νομοσχέδιο για τους μετανάστες θα μπει φρένο στην εξάπλωση των γκέτο, σ' εμάς μάλλον για εξαγγελία νέων πογκρόμ μοιάζει.


Γιατί, όταν δε θες να δεις την αιτία του κακού, είσαι υποχρεωμένος να καταφεύγεις σε ιδεολογήματα, πότε πως φταίει η «ήπια προσαρμογή», πότε η «έλλειψη κρατικής μέριμνας» και σε κάθε τέτοια περίπτωση το γιατρικό καταλήγει να είναι ο βούρδουλας επί των θυμάτων.

Ενώ, αν είσαι εφοπλιστής...

Αρκεί μια υπουργική απόφαση για να δεις το πουγκί σου να φουσκώνει.

Ασχετο: Ο Τσούτσιας μήπως είναι εκτός γραμμής Φόρουμ μ' αυτά που γράφει για τους μυαλοφυγόδικους;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ